Ao Dalam Bay, Thajsko

Každý, kdo byl někdy v Thajsku, si přivezl plno zážitků a vzpomínky (a obrázky) na pláž, která pro něho byla ta nej... My dáváme tip na zátoku Ao Dalam na ostrově Ko Phi Phi, které z hlediska barvy písku, vody a okolních kulis nechybí vůbec nic.

Horseshoe Bay, Bermudy

Obrovské balvany dokreslují romantickou atmosféru nekrásnější pláže na Bermudách. Však také byla serverem TripAdvisor vyhlášena jako osmá nejhezčí na celém světě. Všudypřítomný bílý písek je prý velmi jemný.

Bacuit Bay, Filipíny

Pod názvem Bacuit Bay se skrývá celá zátoka s průzračně čistou vodou plná mořských tvorů a korálových útesů. Najít zde (nebo v celé oblasti El Nido) podobnou pláž není žádný problém. Krásných je na výběr několik...

Black Sand Beach, Hawai

Pláž s exotickým černým pískem, jak už název napovídá, leží v havajském státním parku, jehož jméno jen tak nevyslovíte: Waianapanapa. V překladu je to lesklá černá voda, ale to asi při pohledu na ten zázrak asi řešit nebudete...

Anse Lazio, Seychelské ostrovy

Turisté, kteří se dostanou na velmi obdivované Seychely, velmi často směřují na ostrov Praslin.

Trunk Bay, Panenské ostrovy

Útočiště potápěčů z celého světa, kteří mají dokonce pod vodou k dispozici speciální stezku skrz korálový útes, je velkým lákadlem. Na své si prý přijdou obyčejní plavci se šnorchlem. Jak by ne, když prestižní National Geographic vyhlásil Trunk Bay za nejkrásnější pláž na světě!?

Lopes Mendes, Brazílie

Na ostrově Ilha Grande poblíž Rio de Janeira mají pláž, kterou Brazilcům závidí celá Jižní Amerika. Tedy od té doby, co ji mezi nejkrásnější na světě zvolili v časopise Vogue. Zajímavostí je dlouhý a pozvolný přístup do oceánu.

Moorea, Francouzská Polynésie

Jo jo, Pacifik... Tento skvost ovšem nejde navštívit jen tak! Je součástí komplexu Hotelu Intercontinental na Windwardových ostrovech. Proto je jasné, že koupat se v oceánu tady bude stát pořádný balík peněz.