Americký sen

K cestě za americkým snem a šťastným životem pomohla třínohému Francescovi náhoda. I bez ní by pravděpodobně ve své rodné Sicílii prožil spokojený život, ač jako malý kluk svou třetí nohu nenáviděl a styděl se za ni. Omezovala ho a domníval se, že nemůže dělat to, co jeho kamarádi. Zlomovým okamžikem byl jeho krátký pobyt v dětského ústavu, kde poznal, že i hluché, slepé a těžce postižené děti dokážou být šťastné a radovat se ze života. „Návštěva tohoto ústavu, jakkoli byla nepříjemná kvůli bídě, kterou jsem tam viděl, byla to nejlepší, co mě kdy potkalo. Od té doby až dodnes jsem si nikdy nestěžoval. Myslím, že život je krásný, a rád ho žiji,“ řekl později, když už byl slavný. A tak se naučil svou třetí nohu ovládat. Běhal, skákal, plaval, jezdil na kole.

Přestože Francesco o svém životě mluvil, informace o jeho dětství, a především cestě do Spojených států nejsou přesné a liší se. V každém případě na cestu za úspěšnou kariérou ho poslala náhoda. Šestiletého Francesca potkal v Rosolini, městě, kde se narodil, potulný loutkář Vincenzo Magnano. Přesvědčil rodiče, že by chlapec mohl v Americe udělat kariéru, protože v té době tam byly v nesmírné oblibě „freak show“ – představení s lidskými zrůdičkami. Dle jiné verze se jeho rodiče vydali za velkou louži za americkým snem, když byl ještě v plenkách, jako v té době mnoho chudých Italů. Magnana potkali až tam o několik let později. Jisté je, že Francesco patřil už v roce 1899 k nejlepším artistům světoznámého cirkusu Ringling Brothers.

Z Francesca slavný Frank Lentini

Z Francesca se brzy stala jedna z nejoblíbenějších hříček přírody, jak se lidem s různým fyzickým postižením tehdy říkalo. V roce 1906 poprvé vystupoval s cirkusem P. T. Barnuma v Madison Square Garden. Na plakátech byl propagován jako Třínohý Sicilián, Největší lékařský zázrak všech dob, Jediný třínohý fotbalista na světě nebo prostě jen Velký Lentini. Kromě cirkusu Barnum & Bailey vystupoval i ve slavném Bufallo Bill’s Wild West Shows. Měl stále větší úspěch, stal se hvězdou a spolu s trpaslíky, třímetrovým obrem, vousatými dámami a jinými „hříčkami“ jezdil i na samostatná turné po Státech nebo Jižní Americe. Vydal se i do evropských velkoměst. Frank Lentini bavil své publikum čtyřicet let. Svou třetí nohou hrál fotbal, skákal přes švihadlo, jezdil na kolečkových bruslích a na kole. Velké úcty se těšil i u svých artistických kolegů, kteří mu dali přezdívku Král.

Zdroj: Youtube

Čtyřnohý třínohý dvojnásobný muž

Frank Lentini se narodil 18. května 1889 v Rosolini na Sicílii. Měl tři nohy, lépe řečeno čtyři. Ta čtvrtá byla ale zakrnělá a vyrůstala mu pod kolenem třetí nohy. Měl tedy šestnáct prstů na nohou. Ještě přesněji třetí a čtvrtá noha nebyla jeho, ale jeho dvojčete. Jeho bratr se v děloze matky přestal vyvíjet. Horní polovina těla mu zcela zakrněla a spodní část přirostla Frankovi k pánvi. Když se narodil trčela mu z boku do strany. Po bratrovi zbyly Frankovi ještě plně vyvinuté a funkční genitálie, takže měl dva penisy a dvoje varlata.

Oblibu u obecenstva si však nezískal jen díky „dědictví“ po bratrovi. Součástí jeho vystoupení byly i rozhovory s diváky. A Frank byl nejen inteligentní a vyrovnaný, ale nesmírně vtipný a pohotový a dokázal odpovědět i na dotěrné otázky a mluvit o svém sexuálním životě. Svým osobním kouzlem si získal srdce půvabné herečky Theresy Murrayové. Vzali se v roce 1907 a měli spolu čtyři děti. V roce 1935 se rozešli. Frank se znovu zamiloval a zbytek života strávil s Helen Shupe. Zemřel 21. září 1966 na plicní komplikace.

Zdroje: allthatsinteresting.com, www.ranker.com, random-times.com