Joseph D. Ball americký masový vrah

Joe Ball se narodil 6. ledna 1896. Během první světové války sloužil na frontě, po válce se živil nezákonným prodejem alkoholu. Po skončení prohibice si v texaském Elmendorfu otevřel hospodu Sociable Inn, což lze přeložit jako přátelská hospoda. Ač si vedl dobře, chtěl přilákat více návštěvníků a tak vybudoval za hospodou jezírko pro velikého aligátora a čtyři menší. Zákazníci, kteří je chtěli vidět, zejména v době krmení, si za to zaplatili. Zpočátku je krmil živými kočkami a psy. Zpočátku…

V přátelském hostinci se začínají dít podivné věci

E. R. Cude ve své knize Svobodné a divoké bexarské vévodství píše: „… každou sobotu večer se pořádaly divoké opilecké orgie. Každé volně žijící zvíře, vačice, toulavá kočka či pes show trošku vylepšili. Opilci řvali nadšením, když zvíře hodili do bazénu a pak už jen pozorovali aligátory.“ Zvrhlá zábava, ale podstatné je, že se velmi podezřele začali střídat barmanky a zaměstnanci. Také Ballyho druhá a pak třetí manželka i jeho přítelkyně se nějak záhadně a rychle vytratily. A pak se v okolí začaly pohřešovat ženy. V září 1937 nahlásili příbuzní zmizení dvaadvacetileté servírky M. Gotthardtové z Ballova hostince, vzápětí se hledala další J. Turnerová. Zjistilo se, že Joe měl se ženami problémy. No vlastně jeden velký. Nevěděl, jak se jich zbavit, když ho přestaly bavit. Lépe řečeno, věděl. Staly se krmivem pro jeho nenasytné miláčky.

O aligátořího muže se začínají zajímat texaští rangers

Joa začali vyslýchat. Ale byl si vědom, že bez mrtvých těl mu lze jen těžko vraždy dokázat. A tak neustále zapíral a opakoval, že servírky prostě odešly na lepší místo. Ale například Turnerová, která „šla pracovat jinam“, si s sebou nic nevzala. Jiná pohřešovaná si založila účet v bance a „někam“ pak vyrazila bez peněz. Jiná se prý, podle Balla, prostě pohádala se spolubydlící a utekla. Pohřešovalo se dvanáct zaměstnanců. Ball obvinění z jejich zmizení popíral. Výslechy však nevydržel jeho údržbář W. Sneed a přiznal, že pod pohrůžkou krmil aligátory kusy ženských těl. Ozval se i svědek, který viděl, jak Ball odřezává z těl kusy masa a hází je do bazénu. Rangers tak měli dostatek důkazů a dne 24. září 1938 přišli do Sociable Inn. Joe Ball vytáhl ze zásuvky pistoli a zastřelil se. Přesný počet obětí šíleného vraha není znám. Jejich jména si Modrovous z Texasu, jinak zvaný aligátoří muž nebo elmedorfský řezník vzal s sebou do pekla. W. Sneed dostal za spoluvinu dva roky. Ballova třetí manželka se objevila po letech, prý ze strachu utekla, protože věděla o čtyřech vraždách. Nikdy nebyla z ničeho obviněna. A aligátoři? Ti skončili v zoo v San Antoniu. No, ale zcela očividně se jim tam jídelníček podstatně změnil.

Zdroje: murderpedia.org, www.texasmonthly.com