Časy, kdy trvanlivé zákonitě znamenalo nezdravé, jsou dávno pryč. V Podkrkonoší rodina Sogelových už 25 let vaří poctivé jídlo, které konzervuje vlastní patentovanou metodou. Díky tomu pod jejich pokličku nemusí jediné „éčko“.

Tajemstvím je Expresáček

Trvanlivá jídla EXPRES MENU vydrží ve spíži až 10 let. Ve složení přitom nenajdete nic, z čeho by nevařila i vaše babička. Jak je to vůbec možné?

Tajemstvím je obal Expresáček a tepelná metoda konzervace, kterou Petr Sogel vyvíjel celé 2 roky. Jak to funguje? Uvařené jídlo putuje rovnou do Expresáčku, ten se hermeticky uzavře, zahřeje a zase zchladí. A to je vše! Takhle zakonzervované vydrží v pokojové teplotě až 10 let. Ušetříte si místo v lednici a bez obav zvládnete i celodenní cestu autem k moři.

Expresáček se proto stal hrdým maskotem značky. Právě díky němu vám může EXPRES MENU servírovat zdravá jídla domácí kvality.

Tady „zdravé jídlo” není jen prázdná fráze

Jejich kuchyni zásobují lokální farmy, suroviny zpracovávají čerstvé rovnou do hrnce a vaří s nižším obsahem soli a bez lepku. Dokonce si nechávají u řezníka vyrobit vlastní klobásy! Tady se pod pokličku jen tak něco nedostane.

V EXPRES MENU kuchyni nenarazíte na žádná dochucovadla, barviva, konzervanty ani jiné vylepšováky. Jen poctivé kuchařské řemeslo.

Za pět minut je oběd na stole

Rajskou, boloňskou, thajské kari a spoustu dalších dobrot stačí ohřát v hrnci, mikrovlnce, ale klidně i ve varné konvici. Zvládnete to v jakýchkoliv bojových podmínkách a na kuchaře si můžou zahrát i děti. Zachrání vás, když nestíháte, nebo si chcete užít bezstarostnou dovolenou. Jednodušší už to být vážně nemůže.

Tak co si dáte?

Menu je větší než v restauraci. Čeká vás více než stovka dobrot české i světové kuchyně – klasiky jako svíčková nebo koprovka, indické butter chicken nebo thajské žluté kari s tofu.

Ano, i vegetariáni a vegani mají pořádný výběr. A nečeká vás jen hromada zeleniny s přílohou. Všechny veganské dobroty jsou nutričně vyvážené a obsahují spoustu bílkovin. Co si dát třeba boloňskou omáčku s tempehem?

Ušetřete hodinu času denně

Vaření je radost. Se všemi pracovními povinnostmi, dětmi a koníčky na něj ale někdy nezbyde čas. Věděli jste, že vařením strávíme průměrně dva celé týdny ročně? To by byla parádní dovolená navíc! Tak si škrtněte ze seznamu povinností jednu položku a vyzkoušejte poctivé trvanlivé jídlo, které opravdu chutná. S chutí do toho, hned je hotovo.