Hlavním důvodem, proč se v létě vydat na dovolenou právě do srdce Železných hor, jsou zážitky. Sečská přehrada dává možnosti pro vodní radovánky, jako jsou koupání, jízda na loďkách, windsurfing či paddleboard. Okolí zhruba sedm kilometrů dlouhé vodní nádrže vybízí k vycházkám nádhernou přírodou, cyklovýletům nebo romantickému putování po hradních zříceninách. Vše obohacuje na české poměry nebývale bohatá nabídka Hotelu Jezerka. 

Zdroj: VLM

Hosté se v něm totiž nikdy nenudí. Mají přístup například do dvacetimetrového venkovního bazénu, k němuž patří i dětské brouzdaliště, a také do vnitřního bazénu se slanou vodou, kde jsou i vířivka, parní sauna a infrakabina.

Moderní saunový svět nabízí klid a pohodu prvotřídního bezplavkového wellness s více než osmnácti sekcemi - k dispozici jsou mimo jiné sauny (finská, tropická a bio), sluneční louka, solná lázeň a tepidárium. Součástí jsou i vířivky, ochlazovny a odpočívárny, a také nápojový Vital bar. Využít lze i privátní mini wellness s vířivkou a finskou saunou. „Naše Wellness&Spa je nejklidnější částí hotelu a velmi oblíbeným místem pro relaxaci a odpočinek,“ přiznává ředitel hotelu Jaromír Paulus.


K hotelovému areálu patří jak venkovní sportoviště - například tenisové kurty, hřiště na plážový volejbal, víceúčelové dětské hřiště, horolezecká stěna či posilovna, tak i vnitřní sportoviště - třeba profesionální a laserová střelnice, bowling, squash, pingpong, posilovna, tělocvičně či herna.

Jezerka má vlastní úschovnu kol a elektrokol, a také půjčovnu. Dětem se věnují animátoři, takže rodiče během dne najdou prostor i na vlastní relax. Na hotelové terase hraje dvakrát týdně živá hudba. „Většina hostů k nám jezdí na aktivní dovolenou, takže se jim snažíme co nejvíc vycházet vstříc,“ vysvětluje ředitel hotelu pestrou nabídku služeb. „Někteří hosté přiznávají, že za týden, který u nás stráví, ani nestihnou všechny naše služby a nabídky využít.“

Součástí hotelu je i kuchyně proslulá skvělými chuťovými zážitky, bohatými snídaněmi a večeřemi. Vaří se v ní výhradně z čerstvých surovin, podle receptů domácích i zahraničních. „Při přípravě pokrmů umíme vyhovět i specifickým požadavkům hostů, například s dietami,“ upřesňuje Jaromír Paulus.