Zdroje: www.infoglobe.cz, lotr.fandom.com, en.wikipedia.org

Hobitín se nachází na farmě plné ovcí a hovězího dobytka v samém srdci regionu Waikato. Návštěvníci Hobitínu mohou absolvovat prohlídku vesnice s průvodcem, která zahrnuje návštěvu hobitích děr, Party Tree a hostince Green Dragon Inn.

Novozélandský Hobitín: Svět plný fantazie

Hobití nory, jež byly původně vytvořeny pro film, jsou nyní stálými stavbami, které si návštěvníci mohou prohlédnout. Jsou zabudované do úbočí kopce a pokryté drnovými střechami, což jim dodává skutečně autentický dojem.

Party Tree, který byl rovněž vytvořený pro film, je velký dub, stojící uprostřed vesnice. Ozdobený lucernami a barevnými stuhami se stává oblíbeným místem pro fotografování. Návštěvníci si mohou odpočinout v hostinci Green Dragon Inn, kde se podává výběr místních piv a ciderů a tradiční novozélandská hospodská jídla, které se vaří výhradně v Hobitínu a nikde jinde je nenajdete.

Hostinec je navržen tak, aby vypadal jako tradiční anglická hospoda s doškovou střechou, dřevěnými trámy a útulným interiérem. Ideální místo pro unavené návštěvníky. Jídlo se připravuje z místních surovin a je přesně tak vydatné a syté, stejně jako jídlo, které jedli hobiti ve Středozemi.

Zaměřeno na detaily

Pozornost věnovaná detailům je v Hobitínu skutečně působivá. Každý aspekt vesnice je pečlivě zpracovaný tak, aby zajistil zcela autentický a pohlcující zážitek. Zahrady kolem hobití nory jsou osázené zeleninou a květinami, stejně jako tomu bylo v knihách a filmech.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Na prádelních šňůrách visí miniaturní oblečení a v oknech hobití nory jsou drobné, ručně vyráběné předměty. Návštěvníci mají skutečně pocit, jakoby právě vstoupili do Tolkienova světa.

Hobitín se stal na Novém Zélandu významnou turistickou atrakcí, kam se sjíždějí návštěvníci z celého světa, aby vesnici, kterou znají z "Pána prstenů" a "Hobita", spatřili na vlastní oči. Hobitín je důkazem neutuchající popularity Tolkienových knih a Jacksonových filmů a také poctou zručnosti a obětavosti filmařů a designérů, kteří přivedli původně fiktivní svět Středozemě ke skutečnému životu.

"Věděl jsem, že Hobitín musí být teplý, pohodlný a zabydlený. Tím, že jsme rok před natáčením nechali plevel prorůstat skulinami a založili živé ploty a malé zahrádky, vzniklo neuvěřitelně skutečné místo, ne jen filmové kulisy. Bylo uspokojivé vidět, že to získalo něco ze vzhledu devonshirského venkova, ve kterém jsem žil posledních pětadvacet let."