Záhadný muž přijíždí do New Orleans

Začátkem minulého století se začal objevovat ve společenských kruzích New Orleans velmi hezký a bohatý muž obklopený krásnými ženami. Byl trochu výstřední, zkrátka podivín, možná i právě proto se jeho večírky s hojností jídla a pití těšily velké oblibě. Jmenoval se Jacque St. Germain. Rád povídal o zážitcích z cizích zemí, které navštívil, byl prý i v Africe a Egyptě. Co však jeho hosty zaráželo, byla vyprávění o tom, co se stalo velmi dávno. Jako by to sám prožil! Dokonce tvrdil, že je potomek hraběte Saint Germain, dobrodruha, alchymisty, okultisty, prý i přítele krále Ludvíka XV. Mnozí mu nevěřili, ale skutečně se onomu hraběti velmi podobal. Zvláštní bylo i to, že na svých hostinách nic nejedl ani nepil.

Zdroj: Youtube

Příhoda, která vedla k přesvědčení, že je upír

O pár měsíců později dle svědků spadla z jeho balkonu jedna žena. Prý prostitutka. Pád přežila, ale vyděšená vykřikovala, že vyskočila, protože se jí St. Germain zakousnul do krku. Podařilo se jí uniknout, protože ho vyrušilo klepání na dveře. Byla převezena do nemocnice, kde poprosila, ať mu vzkážou, že jí dluží za strávený večer peníze, ať je přinese ráno na policejní stanici. On se však nedostavil a zmizel. Už ho nikdy nikdo neviděl. Policie poté objevila v jeho bytě lahve se zbytky vína naplněné lidskou krví.

Jak to ale souviselo s jeho údajným předkem?

Hrabě Saint Germain je sám opředen záhadami. Vypráví se o něm mnoho příběhů. V podstatě nejsou záznamy o jeho narození a původu, takže je vlastně historicky spornou postavou. Stále nestárnoucí se v dějinách objevil mnohokrát pod různými jmény, potkal se slavnými osobnostmi. Znali ho Casanova, Madame de Pompadour, Voltaire. Stejně jako Jacque i on vyprávěl příběhy z dávné minulosti, jak se setkal s Kleopatrou a mluvil s královnou ze Sáby. Také popisoval události staré stovky let. Byl velmi zkušený a vzdělaný, výborně hrál na hudební nástroje a ovládal snad všechny jazyky. Jako alchymista dokázal měnit kameny v drahokamy a kov ve zlato. Znal dokonce recept na elixír mládí a věčný život. A tak ať Jacque, hrabě, či jiná postava, stále mladý a nesmrtelný hrabě Saint Germain žije staletí a živí se zvláštní směsí vína a lidské krve. Alespoň tak se to o něm vypráví.

Zdroje: www.liveabout.com, www.ancient-origins.net, www.youtube.com