Tuto romantickou představu svatby mají snad všichni, kteří milují pláže a romantické dovolené v teplém subtropickém nebo tropickém pásu. A nejsou to jen svatby na plážích, ale také ve vysokých horách nebo na jiných exotických místech, kterými Česko nedisponuje. Jaká jsou ta nejkrásnější místa pro svatební obřad a hostinu v zahraničí?

Karibik: Antigua

Vyberte si z více než 300 nádherných písečných pláží. Nejoblíbenější pláž Antigua, Half Moon Bay, byla zvolena za jednu z nejlepších pláží na světě a nyní je i vyhlášeným národním parkem. Kromě dlouhého seznamu komplexních letovisek, která nabízejí svatební balíčky a plánovače, je pobřeží Antigua lemováno kokosovými palmami a ohraničeno teplými cerulskými vodami. Antigua je také proslulá svými mořskými plody, takže vy a vaši hosté si můžete pochutnat na vynikající hostině.

Francie: Provence

Synonymum pro romantiku. To je Francie a její levandulová pole, dlážděné uličky a zasněné vesnice Provence. Není divu, že inspirovala ty nejlepší malíře jako Vincent Van Gogh a Picasso. A mnohé z těch, kteří si chtějí vychutnat romantickou svatbu a líbánky plné dobrého francouzského jídla a sluncem prokvetlé víno.

USA: Maui, Havaj

Mnoho návštěvníků považuje Maui za nejromantičtější havajský ostrov plný nádherných vodopádů. Jelikož jsou jeho pláže považovány za nejlepší na světě, je tato destinace velice oblíbená. Na západním pobřeží si navíc můžete zahrát golf nebo, pokud surfujete, si užít jízdu na vysokých vlnách. Je to ideální místo na líbánky - zabavíte se šnorchlováním, jízdou na kajaku, pozorováním velryb a užíváním si tropického ráje.

Řecko: Santorini

Řecký ostrov Santorini prostě s krásnými bílými šaty nevěsty ladí. Bílé domy vystupují z tmavých útesů a kontrastují se třpytícím se oceánem pod nimi. Ostrov nabízí fotogenické prostředí svých černých a červených písečných pláží, vynikající gastronomii a romantickou atmosféru.

Itálie: Toskánsko

V srdci Itálie leží krásná oblast Toskánsko. Hlavní město Florencie je díky své historii, kultuře a romantice epicentrem umění a architektury. Jen pár minut autem se přenesete do nádherné krajiny zvlněné toskánské vrchoviny s nekonečnými vinicemi. Fantastické západy slunce, které inspirovaly nejednoho malíře nebo režiséra, nabízí neobvyklou podvečerní svatbu s hostinou s pravým toskánským vínem.

Irsko: útesy Moher

Máte rádi dramatické příběhy a fascinují vás skalnaté a až někdy strašidelné útesy? Útesy Moher nabízí tento ráz, který zmírňují trávou poseté louky. Irská příroda, kamenné majáky a nekonečné pohledy na oceán. To je svatba na útesu.

Celý svět nabízí nádherná místa a výhledy, které si dokážete zamilovat na první pohled. Tajemné zahrady portugalské Sintry, zasněné hrady nebo zříceniny po celém Španělsku, Pláže na Bali, velehory nebo asijská rýžová pole. Je jen na vás, která vás osloví natolik, že si na nich budete chtít říct kouzelné slůvko "ano" a strávit tam líbánky.

(Zdroj: www.theknot.com/content/best-destination-wedding-locations

https://www.novinky.cz/cestovani/exotika-a-amerika/clanek/nej-svatebni-lokality-jak-vypada-svatba-v-ostrovnim-raji-nebo-v-meste-hrichu-212253

https://www.zeny.cz/misto-svatby