www.firstpost.com, anomalien.com, www.theguardian.com

Inteligentní superprasata

Pokud se tato teorie skutečně potvrdí, může příchod superprasat do USA narušit ekologickou rovnováhu a ohrozit původní flóru a faunu, volně žijící zvířata, plodiny, hospodářská a domácí zvířata, ale také města a kvalitu vody. Odborníci varují, že příchod těchto inteligentních zvířat může postihnout téměř kohokoliv.

"Ohrožený je kdokoliv, kdo žije v Severní Americe, jí maso, zeleninu, potraviny založené na obilovinách nebo rád z jakéhokoli důvodu tráví čas venku," uvedl Ryan Brook, vedoucí kanadského projektu výzkumu divokých prasat na Saskatchewanské univerzitě.

Inteligentní superprasata jsou kříženci klasických růžových prasat, která známe z farem a divokých prasat. Nutno podotknout, že právě divoká prasata se řadí mezi nejzákeřnější a nejobávanější tvory, na které může člověk ve volné přírodě narazit a kterým je nutné se za každou cenu vyhnout.

Za vznikem inteligentních superprasat stojí člověk. Tyto dva druhy zvířat původně zkřížili kanadští farmáři. Důvodem bylo, aby prasata, která chovali, byla větší a více schopná přežít tuhé kanadské zimy.

V roce 2000 však zcela "vyschl" trh s vepřovým masem a všechny lidmi vytvořené smečky superprasat se vypustily na svobodu, některým se dokonce podařilo utéct. Od té doby obývají volnou přírodu západních prérií Saskatchewanu a Manitoby.

Představují hrozbu

Geneticky modifikovaná prasata se zvýšenou odolností a poměrně bystrou myslí se nyní rozhodla migrovat před kanadské hranice na americké území. Jejich cílem je Severní Dakota a Montana. Místa shodná s jejich domovem.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

I zde jsou superprasata schopná odolat nepříznivým podmínkám počasí včetně mrazivých větrů. V případě nouze jsou schopná se zahrabat. Tím si zajistí dokonalou termoregulaci i v těch nejdrsnějších klimatických podmínkách.

Díky své inteligenci a schopnosti se podhrabat pod jakýmkoliv nánosem sněhu se z těchto zvířat stávají zcela nepolapitelní tvorové, proti nimž neexistuje takřka žádný predátor. Superprasata jsou skvělí noční živočichové, kteří se, v případě potřeby, pohybují pouze za tmy a za soumraku.

Související články

Fakt, že tato zvířata vytvořil člověk na území mrazivé Kanady, znamená však ještě jednu přítěž. Podle ekogeografického principu zvaného Bergmannovo pravidlo platí, že čím chladnější je prostředí, ve kterém se zvíře narodí, tím větší bude pravděpodobně exemplář.

Kanadská superprasata dosahují obřích rozměrů. Zatím největší objevený kus vážil přibližně 700 kg. Což je dost na to, aby zkonzumoval vše, co na svých cestách najde, včetně housat či kachňat.