Některá z těchto míst jsou obklopena tajemnými legendami, které přecházejí z generaci na generace. Jiné jsou mnohem novější, ale mají za sebou tak tragické události, že své starší kolegy ve strašidelnosti hravě dohánějí. Ať už jsou tato místa z 8. nebo 20. století, všechna mají jedno společné. Zajímavou, tajemnou historii a nevysvětlitelné věci, které se tam odehrály. V České republice to je Hrad Zvíkov, Kostnice v Sedlci u Kutné Hory a Hrad Houska. Pojďte se bát.

Hrad Zvíkov, Jihočeský kraj

Podle pověsti obyvatelé hradu Zvíkov pronásledují nadpřirozené bytosti už 1 500 let. Podle několika zdrojů se ve věži hradu stále dějí zvláštní události. Návštěvníci vyfotili divné fotografie, hlásili podivné chování zvířat a nevysvětlitelné hašení svíček a ohně. Další legenda říká, že každý, kdo je dost statečný na to, aby strávil noc ve věži, zemře do jednoho roku. Další pověst mluví o raráškovi, který má nyní spadeno na turisty chtivých selfíček. Těm vybíjí baterie mobilů a foťáků. Kdyby ho i přesto někdo náhodou vyfotil, zkazí dokonce i samotné fotografie, které jsou rozmazané nebo úplně černé.

Kostnice v Sedlci u Kutné Hory, Středočeský kraj

Římskokatolický hřbitovní kostel Všech svatých s kostnicí je oblíbenou turistickou destinací všech, kteří mají rádi morbidní památky. Po morové ráně roku 1318 bylo na místním hřbitově pochováno přes 30 tisíc zesnulých, dalších 10 000 lidí zde bylo uloženo během husitských válek. Na konci 15. století byl ale hřbitov zrušen a kosti přibližně 40 tisíc lidí uloženy do spodní kaple kostela. Poloslepý sedlecký mnich začal z lebek a velkých kostí vytvářet pyramidy, sloupy, lustr, a dokonce i erb. Prázdné černé oční důlky na vás koukají ze všech stran a kosti jsou tak hladké, že vás zamrazí z pocitu, že toto byli žijící lidé.

Hrad Houska, Liberecký kraj

Hrad Houska se nachází v lesích severně od Prahy a je jedním z nejvíce strašidelných míst na světě. Podle legendy byla na tomto opuštěném místě, uprostřed hlubokých lesů, kde nebyla ani voda, v zemi obrovská díra, která byla považována za bránu do pekla. I samotný hrad vypadá spíše tak, že chrání proti něčemu, co se nachází uvnitř než proti napadení zvenčí. Důkazem jsou toho i střílny, které směřují dovnitř hradu.

Podle pověsti se stovky vězňů stavějící základy hradu museli do jámy spustit. Když vyšli ven, vypadali jako staří muži. Během druhé světové války byl hrad centrem nacistického okultního řádu a na místě bylo nalezeno několik mrtvých těl nacistických vojáků. Straší tu navíc ještě černý mnich a zastřelený velitel švédských vojsk z doby třicetileté války. Svědci hlásili několik různých forem nadpřirozených aktivit a někteří dokonce tvrdí, že místo obsahuje zbytky démonických zvířat, kteří unikli z jámy.

Zdroje: destinace.kutnahora.cz,www.hradhouska.cz, passportsymphony.com