Pro Sicílii je typické pěstování olivovníků a citrusů – nejčastěji asi narazíte na pomerančovníky, jejichž omamná vůně vás okouzlí. Potkat můžete také růžově kvetoucí oleandry, palmy či kaktusy. Nejznámější z mnohých úchvatných přírodních scenérií je proslulá Etna, nejvyšší hora Itálie a největší činná sopka Evropy. Další zajímavou lokalitou jsou Liparské ostrovy (Eolie), které k Sicílii náleží a které se pyšní hned několika aktivními sopkami. Pro milovníky přírody ostrov nabízí nedotčenou přírodu. Najdete zde zajímavé přírodní rezervace, z nichž lze zmínit například Orientata dello Zingaro. Velice pěkné je také pohoří Madonie, ve kterém se nachází nejkrásnější městečko na Sicílii – Gangi.

Pokud se těšíte na dovolenou u moře, jistě nebudete zklamáni. Ostrov je omýván hned třemi – na severu Tyrhénským, z východu Jónským a na jihu Středozemním. Kromě výše zmíněných Liparských ostrovů k Sicílii patří také ostrovy Ustica, Egadi a souostroví Pelagie a Pantelleria. Pobřeží v severní části ostrova je převážně kamenité, kdežto pro jih jsou charakteristické písčité pláže. I na severu však najdete pěkné pláže. Jednou z nejoblíbenějších je ta v Mondello. Mezi další velice oblíbené patří pláž v San Vito lo Capo s bílým pískem a zajímavými skalními útvary. Cestovatelé také často jezdí do Taorminy, odkud se pomocí lanovky dostanou do krásné zátoky a přírodní rezervace Mazzaró.

S CK Blue Style můžete podniknout výlet na již zmíněnou Etnu. Výstup na ni byste si neměli nechat ujít, kromě jiného totiž poznáte různé druhy vegetace, od květinových a citrusových hájů po oblast téměř pouštní. S CK Blue Style se lze také vypravit na okružní plavbu okolo výše zmíněných Liparských ostrovů a dva z nich navštívit. Během výletu se podíváte do přístavu Marina Lunga a budete si moc projít staré město nebo archeologická naleziště, prohlédnete si starobylou jeskyni Grotte dell’Allume na ostrově Vulcano a navštívíte i jiná místa, odkud si odnesete nezapomenutelné zážitky. Jedním z dalších výletů s CK Blue Style je projížďka bujnými zahradami podél pobřeží, typickými sicilskými vesničkami až k renomovanému vinařství, kde se od profesionálních vinařů dozvíte zajímavosti o výrobě vína, které navíc budete moci ochutnat.

K turisticky vyhledávaným místům patří Údolí chrámů nacházející se u města Agrigento. Najdete tu pozůstatky sedmi dórských chrámů vystavěných na skalním hřbetu pobřeží. Nejznámější a nejvýznamnější je Chrám svornosti (Tempio della Concordia). Nedaleko Agrigenta leží Selinunte, dnes opuštěné starořecké město, v němž naleznete zbytky akropole. Vydat se můžete také k antické svatyni v Tindari, jež byla považována za zázrak a ve které najdete jednu z byzantských černých madon.

V souvislosti se Sicílií nelze nezmínit hlavní město Palermo, jenž leží v uměle zavlažované nížině Conca ď Oro (Zlatá mušle). K místním krásným památkám patří Normanský palác, katedrála Nanebevzetí Panny Marie, kostel San Giovanni degli Eremiti, Fontana Pretoria Chiesa a Teatro Massimo. Zajímavé jsou také podzemní katakomby Catacombe dei Cappuccini s asi 8000 balzamovanými těly. Při toulání městem možná narazíte na Quatro Canti, což jsou rohové domy na křižovatce, kterým místní říkají Il Teatro del Sole (Sluneční divadlo), protože jsou všechna průčelí osvětlovaná sluncem. Za návštěvu stojí i místní trh Mercato del Capo se stánky plnými ovoce, zeleniny a mořských plodů.

Dalším často navštěvovaným městem jsou Syrakusy, do kterých se lze dostat také v rámci výletu s CK Blue Style. Prohlídka začíná v Neapolském archeologickém parku, jehož součástí je kromě jiného řecké divadlo a Dionýsovo ucho. Podíváte se i do katedrály Duomo Santa Maria delle Colonne (Katedrála narození Panny Marie) a ke známé fontáně Arethusa. Z dalších míst lze zmínit město Taormina, které je považováno za jedno z nejhezčích na Sicílii. Zajímavé je nejen svou polohou a pěknými plážemi, ale především dalším řeckým divadlem – Teatro Antico di Taormina – které bylo postaveno ve 3. století př. n. l., ale dodnes se využívá. Zastavit se můžete ještě v Monreale, kde se nachází nejvýznamnější normanská katedrála na ostrově. Součástí komplexu je klášter s unikátní křížovou chodbou, která patří k nejzachovalejším památkám sicilského sochařství.

Ať už jste milovník klidu a luxusu nebo dobrodruh, na Sicílii si najdete svoje. Tento ostrov je po staletí přitažlivý – své dědictví zde zanechali například Féničané, Kartaginci a Řekové. Bohaté dějiny, zajímavé památky a úchvatné přírodní scenérie tak vytvářejí ideální celek pro nezapomenutelnou dovolenou.