"Kolekce pro moderní nomády". Tak by se dala nazvat kolekce kufrů rakousko-francouzského designéra Marcel Sadlera. „Bankovní kolekce“ byla představená během Design weeku v Miláně v roce 2016 a vyznačuje se tradičním tvarem kufru s výraznými technickými detaily, které jsou spojeny s retro prvky, jako jsou kontrastní kožené prvky a zaoblené rohy. Tuhost hliníkové skořepiny zaručuje bezpečnost a ochranu před hrubou manipulací, zatímco každá rukojeť je pokryta koňakovou italskou kůží, která při manipulaci zaručuje měkký pocit.

Robustní dvojitá kola navržená a zkonstruovaná v Japonsku poskytují stabilitu a maximální pohodlí při cestování. „Bankovní kolekce“ je vyráběna pomocí inovativních průmyslových procesů, což má za následek mimořádně trvanlivé zavazadlo. Vybrat si můžete z různých velikostí a tvarů. Nebo – pokud jste designoví fajnšmekři a nomádi v jednom - si vyberte kufr s vestavěnými komponenty.

VARNÁ DESKA A LEDNICE

Marcel Sadler svou kolekci představoval postupně. Posledním přírůstkem se stala kuchyňská stanice. Ta je vybavena varnou deskou, deskou pro přípravu jídla, lednicí a zásuvkami s úložnými prostory pro vařečky, nože a nádobí či potraviny. Dokonce má vestavěné elektrické napájení.

Dalším designovým kouskem v sekci dva v jednom je mini přenosná kancelář s výsuvným psacím stolem, židlí a spoustou úložišť. V bezpečí tak můžete uchovat potřebné dokumenty, notebook nebo další elektroniku.

Třetí položkou je postel, která má skládací dřevěný rám, spacák, polštář a postranní stanici pro doplňky a oblečení. Pokud ji nepoužíváte, můžete ji složit a odložit. Měří 38 x 230 x 86 cm a váží asi 19,5 kg.

Pokud se vám tato kolekce líbí, počítejte s vyšší cenou, než zaplatíte za obyčejný kufr. Cena se pohybuje od 4 900 eur výše.

MARC SADLER

Narodil se v Rakousku, je ale francouzského původu. Žil a pracoval jako návrhář ve Francii, USA, Asii a Itálii. Byl jedním z prvních návrhářů v “Esthétique industrielle“ Na ENSAD (École nationale supérieure des Arts Décoratifs) v Paříži, kde přestavil svou práci o plastových materiálech.

Je také průkopníkem experimentálních materiálů a rád kombinuje různé technologie. To se stalo charakteristickým rysem jeho práce. Na začátku 70. let vytvořil první lyžařské boty vyrobené výhradně z recyklovatelného termoplastického materiálu, které následně vyrobila italská společnost CABER. V průběhu let získala jeho práce čtyřikrát ocenění Compasso d'Oro ADI (1994, 2001, 2008 a 2014) a několik dalších ocenění na mezinárodní úrovni.

(Zdroj: marcsadler.it/marc/ a lonelyplanet.com)