Prakticky ničím nespoutaná příroda, hluk vody a malebné chodníčky. To je území o rozloze zhruba 70 hektarů. Národní přírodní památka a Přírodní park Sovinecko však zabírá pouze 6 hektarů, což vám zajišťuje možnost několikadenního trapu s možností vyjít ven z chráněného území, postavit si stan, rozdělat oheň a těšit se na další den v přítomnosti vodopádů a kaskád. Ty se nacházejí na říčce Huntavě, která pramení ve Stříbrných horách, v nichž se ve středověku těžilo stříbro. Říčka protéká kaňonem, který lemují skály a přirozené smrkové lesy. (Zdroj: www.tripmania.cz, prosinec 2018)

S "plnou polní" opatrně, na jednodenní výlet bez sandálů

Kaskády a vodopády se mohou těšit přídomkem "největší svého druhu v Nízkém Jeseníku". Divoká panenská příroda vás naprosto vtáhne. Vlhkost vzduchu ve vás probudí objevitele, který prochází po dřevěných schodech a můstcích chytře zakomponovaných do okolní krajiny, jež umožní nahlédnout i do těžce přístupných míst. Jelikož procházíte v těsné blízkosti vodopádů po kamenité cestě, je dobré myslet na to, že je zde možnost uklouznutí. Pevná obuv a dobře připevněný batoh by tedy měli být samozřejmostí.

Zima nabídne jiný pohled

Turistům se nabízejí tři trasy, po kterých se dá dorazit k legendárním vodopádům. Zelená turistická značka vede z Rýmařova přes Horní město, k soutoku řek Huntavy a Oslavy. Žlutá značka vás povede od západu z obce Ruda a dojdete po ní k Fialově mlýnu, kde stačí odbočit na sever. Červená trasa k vodopádům vede z Tvrdkova nebo v opačném směru z Rešova. V okolí všech turistických značek najdete různé přírodní krásy, jako například 35 metrů vysokou Čertovu stěnu, Soví skálu nebo Skalské rašeliniště s výskytem vzácných rostlinných druhů. Ani v zimním období nemusíte na Rešovské vodopády zapomenout, mimo božského klidu, který vám procházka nabídne, lépe rozpoznáte okolní skály a tok říčky ozvláštněný ledovými útvary. (Zdroj: www.treking.cz, leden 2015)