Lake Louise

Je prostě neskutečné, jaké obrazy umí stvořit sama mocná čarodějka příroda. Stačí jí k tomu sluncem ozářené vrcholky, hora, les a perfektně „vyleštěná" hladina jezera Lake Louise v provincii Alberta.

Mount Robson

Stále zasněžená nejvyšší hora kanadské části Skalnatých hor (3954 m) se v pozadí majestátně hlásí o slovo. Jak často se vám naskytne takový pohled na přírodu?

Johnston Canyon

Vodopádů je na obrovském území Kanady vskutku nepočítaně a každý má svou osobitou atmosféru. K tomu pojmenovanému Johnston Canyon vede sice několikahodinový výšlap, ale odměna je sladká.

Kootenay

Oblast Kootenay v Britské Kolumbii je poměrně velká (zahrnuje národní park i obří jezero) a rozkládá se podél stejnojmenné řeky. Právě v jejím okolí může turista klidně narazit na medvěda vtipně vykukujícího zpoza žlutých kvítků.

Yoho National Park

Park zapsaný na seznam UNESCO je nejmenší z linie tří navazujících parků. Kromě tradiční nabídky úžasných skalisek a údolí se v Yoho National Park najde třeba i skalní koza!

Prince Rupert

Na západním pobřeží se nachází městečko Prince Rupert. Stačí ovšem vyrazit kousek za jeho hranice a tam už čeká tahle hra světelných paprsků a stínů.

Whistler

Světově proslulé lyžařské středisko Whistler vypadá z ptačí perspektivy trochu jinak než ze svahu s lyžemi na nohách... Vysokohorskou atmosféru ještě umocňuje dooranžova zbarvené slunce zapadající líně za obzor. Ach...