Zajímalo vás někdy, jak vypadá cestování ve světě bohatých a mocných? Co se odehrává v drahých tryskáčích? Po přečtení následujících řádků možná budete litovat!

Žena vystupující pod pseudonymem Saskia Swann je pětačtyřicetiletá letuška z Londýna, která se rozhodla podělit o své bohaté zkušenosti, které nasbírala během práce pro nejlepší aerolinky. Na této pozici pracuje už dlouhá léta, a právě díky praxi a svému profesionálnímu jednání se v životě dostala k opravdu luxusním nabídkám. Práce, jakou získala však spočívá v úplně jiné náplni, než původně počítala.

Pseudonym a smlouva o mlčenlivosti jsou jistota

Saskia svůj životní příběh vtěsnala do knihy pod názvem Above And Beyond: Secrets Of a Private Flight Attendant, kterou vytvořila společně s Nicole Stow, jež pracuje již více než 20 let jako novinářka. Nicole musela podepsat dohodu o mlčenlivosti, neboť kdyby se dostalo na povrch skutečné jméno nejen Saskie ale i všech zúčastněných, nedopadlo by to dobře. Choulostivé informace a nechutné detaily, které v knize popsala, by rozparádily nejednoho z mocných mužů, se kterými měla co dočinění. Není divu, Saskia pracovala i pro jednoho ruského bosse a to se závratným platem 40 000 liber ročně!

Na počátku všeho stálo jedno náhodné setkání v londýnském baru. O pár dní později už obsluhovala na palubě luxusního tryskáče. Její první pracovní let mířil z Istanbulu do LA a zpočátku vypadalo všechno v pořádku. Ovšem jen do chvíle, než se její zaměstnavatel rozloučil se svou manželkou a dětmi. Po tom, co opustily letadlo, nařídil Saskii zamazat po nich všechny stopy. Knihy, boty, toaletní tašky, dokonce i vlasy na opěradlech… Proč to musela udělat? Neboť za šéfem dorazila jeho milenka, která, jak se později ukázalo, ovšem vůbec netušila, že je její přítel ženatý!

Sukničkář, kterého letušky obsluhovaly poněkud jiným způsobem

Užívali si spolu nejméně tři hodiny, jenže později se ho začala vyptávat a tlačit na něj, proč si ji konečně nevezme. Saskia z celé situace následně pochopila, že ji její šéf takto obelhává už tři roky. Saskiin zaměstnavatel vzal svou milenku následně do mnoha různých koutů světa, pouze setkání s rodiči v Moskvě se úspěšně vyhýbal.

Saskia brzy zjistila, že její nový šéf je notorický záletník, jehož letušky mu musí poskytovat mnohem rozsáhlejší servis. V podstatě jim nedával jinou možnost, uměl velmi dobře dosáhnout povolnosti svých zaměstnankyň. Dal jim totiž podepsat smlouvy se spoustou kliček a výjimek. Letušky ubytovával v poměrně drahých bytech, které sám hradil ovšem jen do chvíle, kdy byly ženy v jeho službách. Pokud by daly výpověď, zbyl by jim jen velký dluh. U Saskie by se jednalo o 20 000 liber a jí nezbývalo v ten moment nic jiného než večeři od svého šéfa přijmout.

Saskia se stala šlapkou, courou a prostitutkou

Následovaly drahé dárky, jízdy luxusním mercedesem ale také výčitky svědomí a záchvaty pláče. Pak už vše nabralo na obrátkách a dárky vystřídaly večeře, tanec, sex na koberci a ostatní si domyslete sami. Saskia sex se svým nadřízeným popsala jako nekonečný. A když si vzal viagru, jen odevzdaně zavřela oči a čekala na konec. Probudila se obklopená vzkazy jako šlapka, coura nebo prostitutka. Ačkoliv trávila noci v nejluxusnějších hotelech světa, připadala si „opravdu levně“.

Saskia měla dluhy, a tak se občasný sex rychle změnil v plnohodnotný poměr. O tři roky později se dostala k saúdskému princi a jeho milence Sabeen, kde vše fungovalo na podobném principu. Saskii bylo řečeno, že první let je bez speciálních služeb a nic se od ní zatím neočekává. Další let se nekonal. Poté, co obdržela své nové oblečení, sestávající z velmi vyzývavých krajkových kousků, rozhodla se se saúdskou honorací skončit.

Zdroje: www.expresfm.cz, www.svetcestovatele.cz, www.krasnezeny.eu