Nebylo to ale rozhodnutí z hodiny na hodinu. Než se rozhodli k tomuto kroku, sledovali blogy o domech na kolech a o digitálním nomádství. Poté prodali dům o rozloze 2 000 metrů čtverečních, dvě auta a koupili domeček o rozloze 200 metrů čtverečních, který lze vzít kamkoli s sebou. Lauren k tomu v rozhovoru pro Dailymail řekla: "Náš normální dům jsme milovali, ale nejsme lidé, kteří lpí na věcech, takže ho prodat nebylo příliš těžké. Ve skutečnosti to bylo docela osvobozující."

Pár cestuje po celém USA a podporuje podobně smýšlející lidi z Hnutí drobného domu. Že jde cestovat, pracovat, a zároveň žít plnohodnotně, dokazují bývalí elektrotechničtí inženýři také tím, že domeček sdílí se svými dvěma psy Otisem a Colbie, kteří se rádi uvelebí v druhém patře. Zrovna druhé patro tohoto neobvyklého karavanu je raritou, jelikož na amerických cestách nesmí jezdit auta vyšší než 5 metrů. Pár se ale rozhodl, že spací část bude mít vyvýšenou a ušetřili tak prostor. Jejich domov je dva a půl metru široký, 6 metrů dlouhý a spodní podlaha bez spací části má 140 metrů čtverečních.

Pohodlí jim, kromě vyvýšené ložnice, zaručuje kuchyň s umyvadlem, lednicí, sporákem, sklopnými židlemi a stolem, posezení a koupelna se sprchou a toaletou. Pro případ ubytování v kempu má dům, jako klasický karavanový přívěs, také napájení na vodu a 120wattové zásuvky. Na kempech ale nejsou závislí. Samozřejmostí je plynová bomba a solární čerpadla.

Dík tomu, že pár prodal veškerý svůj majetek, mohli si koupit nové silnější auto a žít z našetřených peněz. "Dům a pick up jsou vyplaceny a ušetřili jsme asi 18 000 dolarů (400 tisíc korun) na cestování po dobu šesti měsíců, " řekl pro Dailymail Patrick a dodává: „To zahrnuje veškeré naše jídlo, benzín, poplatky za kemp, pojištění a všechny další výdaje, které nám vzniknou. Naštěstí žijeme bez dluhů."

Šťastný pár ale přiznává i určité nevýhody, které se týkají cestování s neobvyklým domečkem na kolech. Prvním z nich je otázka: "kam s odpadní vodou"? Jelikož nejsou připojeni na kanalizaci, musí vodu po sprchování a mytí nádobí zachytávat a posléze řádně zlikvidovat. „Nejsložitější je však řídit, když tahám dům za sebou. Není totiž konstruován jako cestovní přívěs a pokud je silnice hrbolatá a fouká vítr, je rychlost mnohem menší než naše maximální, což je kolem 96 km/h. Ale ten pocit, že mám své doma kdekoli ho mohu postavit a žít na plný úvazek, to nahradí."

(Zdroj: www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3610530/Now-S-downsizing-Couple-swap-three-bedroom-home-200sq-ft-house-wheels-travel-America.html)