Oficiálně se tento dvoupodlažní hausbót o délce 224 metrů jmenuje "Arkup #1". Byl navržen nizozemskou architektonickou firmou Waterstudio.NL a návrh interiéru dodalo brazilské Artefacto. Od ostatních plovoucích domů se liší právě hydraulickými chůdami, které mohou sahat do hloubky až 6 metrů. Slouží ke stabilizaci obydlí při velkých vlnách a dokáží odolat větru o rychlosti až 250 Km/h, což je rychlost hurikánu. Tak má, podle architektů, vypadat dům v době globálního oteplování.

Arkup #1 je prošpikován technologickými a ekologickými vychytávkami. Se 36 kW solárními panely a baterií s kapacitou až 1000 kWh dokáže přežít mimo elektrickou síť několik dní. Na střeše se zachytává dešťová voda a je čištěna na pitnou. Plovoucí domov a jachta v jednom je poháněna párem 100 kW (134 koní) elektrických azimutových pohonů, což umožňuje dosáhnout rychlosti 7 uzlů (12 km/h).

Hausbótu nechybí ani velkorysá terasa se skleněným zábradlím, která láká k odpočinku a opalování s výhledem na vodu a město. Dokáže se zasunout do vody tak, že vytvoří bezpečný mořský bazén. Přízemí nabízí vzdušný prostor s obývacím pokojem, kuchyní a jídelním koutem v jednom. Nechybí zde ani koupelna. Druhé patro se skládá ze čtyř ložnic, které mají vlastní koupelnu a soukromý balkón. Celková podlahová plocha je 4 350 m2.

Podle serveru remiamibeach.com jsou na tento plovoucí dům rozporuplné názory. Mísí se zde nadšení investorů s obavami rezidentů Miami Beach, kde momentálně první z prototypů hausbótu kotví. Těm se nelíbí právě hydraulické nohy, které, podle jejich názoru, budou ničit podmořské útesy a život na nich. Navíc se prý skleněný gigant nehodí k místní krajině. Podle všech informací je ale o tento luxusní hausbót velký zájem.

(Zdroj: https://arkup.com/)