Zdroje: www.rottnestisland.com, www.rottnestisland.com, cs.wikipedia.org

Ostrov Rottnest je známý křišťálově čistou vodou, nedotčenými plážemi a bohatou flórou a faunou, včetně slavných quokků, nejroztomilejších zvířat na světě, kteří jsou na ostrově doma.

Domov nejroztomilejších zvířátek na světě

Ostrov Rottnest je oblíbeným cílem turistů z jednoho prostého důvodu. Nabízí návštěvníkům možnost relaxovat na těch nejkrásnějších plážích na světě, poznávat přírodní scenérie a účastnit se nejrůznějších rekreačních aktivit.

Ostrov je také domovem nejrůznějších volně žijících živočichů, včetně quokků, kterých zde žije více než 10 000. Quokkové jsou malí roztomilí vačnatci, kteří pocházejí ze západní Austrálie, a jsou těmi nejznámějšími obyvateli ostrova Rottnest.

Quokka je jedinečné zvíře, které je známé svou přátelskou a zvědavou povahou. Tito malí vačnatci se stali jakýmsi symbolem ostrova Rottnest a jsou velkým důvodem, proč ostrov každoročně navštěvuje velké množství turistů.

Zvířátko quokka se v posledních letech dostalo do podvědomí celého světa díky sociálním sítím, kde každý, kdo ostrov navštíví, sdílí nejrůznější selfie a další fotografie. To výrazně přispívá k dalšímu zvýšení popularity těchto zvířat.

Ohrožený druh

Navzdory své popularitě je quokka ohroženým druhem. Existence jejich populace je narušena kvůli změnám životního prostředí a dalším faktorům. Ostrov Rottnest se proto stal důležitým místem ochranářských aktivit, které mají za cíl populaci quokků ochránit.

Na ostrově probíhá řada ochranářských programů a iniciativ, které mají pomoci chránit nejen životní prostředí, ale všechna místa, která mohou sloužit k jejich rozmnožování.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Kromě těchto roztomilých zvířat je ostrov Rottnest známý svou krásnou krajinou a bohatou kulturní historií. Hrál důležitou roli v dějinách Západní Austrálie. Poprvé byl objeven evropskými průzkumníky v 17. století a od té doby je důležitým místem pro obchod a podnikání.

Dnes je ostrov Rottnest také oblíbeným cílem turistů, kteří chtějí prozkoumat přírodní krásy ostrova, poznat fascinující historii a setkat se s quokky, kteří nejsou nikde jinde na Zemi k vidění.

Celkově je ostrov Rottnest jedinečným a výjimečným místem, které stojí za návštěvu každému, kdo má rád přírodu, divokou zvěř a touží po dobrodružství. Ať už chcete odpočívat na pláži, prozkoumávat přírodní scenérie ostrova nebo jen trávit čas s přátelskými quokky, na tomto krásném ostrově si určitě každý najde něco jen pro sebe. Pokud plánujete cestu do Západní Austrálie, určitě si do svého itineráře přidejte ostrov Rottnest. Zklamaní rozhodně nebudete!