Mnozí Řecko považují za zemi, kde mají jen krásné pláže a antické památky. To ale rozhodně není pravda. Řecko toho nabízí mnohem více - v zemi na jihu Evropy se vám naskytne malebná krajina, výtečné jídlo i dostatek adrenalinu.

Pohled na antické památky z výšky

Akropole je jednou z nejnavštěvovanějších řeckých památek a nachází se uprostřed hlavního města Řecka. Na tuto nejvýznamnější stavbu Athén je nejhezčí pohled z výšky, a to vám umožní park Litovitas, ze kterého se vám dostane opravdu jedinečný pohled na tuto řeckou památku.

Rozhodně stojí za prozkoumání i samotné Akropole, kde najdete antický chrám Parthenon, Dionýsovo divadlo a Muzeum Akropole. Úchvatné jsou i samotné Athény s dalšími desítkami památek, jako jsou Olympeion, Hadriánův oblouk a Athénská agora.

Pelikány, ledňáčky i divoké koně

Historie vám nic neříká? Raději trávíte čas v přírodě? Pak národní park, který se rozprostírá kousek od Soluně a Olympijské riviéry, nabízí nespočet druhů ptactva, a to i ohrožené pelikány kadeřavé a ledňáčky. Spatřit zde můžeme divoké koně, volavky, orla mořského i buvoly a kousek od nich je byzantský hřbitov, kde se nachází dva metry vysoké kamenné kříže z 10. století.

Kouzelnou krajinu nabízí i ostrovy patřící k pevninské částky Řecka. Pohled na velmi rozmanitou přírodu nabízí například ostrov Korfu, který je nejzelenějším ostrovem. Co se dalších zajímavých turistických míst týká, nezapomeňme také na Korintský průplav a oblíbenou řeckou úzkokolejku.

Odpočinek na nejkrásnějších plážích Řecka

V Řecku najdeme nespočet krásných zátok, pláží a romantických zákoutí s průzračným mořem. Určitě stojí za zmínku výhodní pobřeží poloostrova Máni na jižním Peloponésu nebo pláže na největším řeckém ostrově Kréta.

Pláže Elafonisi a Balos, jsou považovány za vůbec nejkrásnější pláže Řecka. Pláž Vai v Lassithi vyniká díky tisícům palem a pláž Matala zas díky místním tavernám.

Tradiční vinařství i místní kuchyně

V Řecku si na své přijdou i milovníci dobrého jídla a pití. Vinařství Achaia Clauss, které se nachází jen pár kilometrů od přístavu Patras, je přes 150 let staré a nabízí prohlídku sklepů i s ochutnávkou místních vín. Ti, kteří dávají přednost něčemu ostřejšímu, pak musí ochutnat pálenku Ouzo.

Z jídel je možné si pochutnat na Tzatziki, sýru Feta, řeckém jogurtu, špízech Souvlaki, Gyrosu nebo sladkých dezertech, jako jsou Baklava a Galaktoboureko.