Někteří lidé jsou schopni pro obdiv a zájem široké veřejnosti udělat cokoliv. Například si nechat narůst nesmyslně dlouhé nehty, jež je omezují v běžném životě, nebo pro svého koně vyrobit oblek i s kravatou. Podívejte se na následující seznam těch nejšílenějších lidských počinů.

Brit skočil bungee jumping z výšky 73 metrů a u toho si namočil sušenku v čaji

Britský milovník adrenalinu Simon Berry zapsal své jméno do Guinessovy knihy rekordů poté, co se mu podařilo předvést velice netradiční kousek, při němž spojil dohromady své dvě největší vášně, a sice bungee jumping a sušenky. Čtyřiadvacetiletý muž z anglického Sheffieldu seskočil s elastickým lanem okolo kotníků z vysoké přistavěné platformy a po hlavě klesal 73 metrů dolů až k připravenému šálku čaje, ve kterém si pak svou svačinku elegantně namočil. Pokořil tak rekord Američana Rona Jonese z roku 2013 o zhruba 13 metrů. „Bylo to poměrně náročné. Můj tým mi pomohl dostat se na zhruba správné místo, ale zvládnout namočit sušenku do čaje při letu dolů bylo trochu ošemetné,“ prozradil po svém výkonu Simon, který musel být velmi přesný, jelikož pravidla byla přísná a onen hrnek nesměl být vyšší ani širší než 15 cm.

První trojdílný oblek navržený pro koně

O další kuriózní zápis se postarala módní návrhářka z Velké Británie, která vytvořila pro svého závodního valacha oblek i s obrovskou kravatou! Jeho ušití trvalo 4 týdny a vyžádalo si více než 18 metrů ručně tkaného tvídu, který by vystačil na 10 běžných pánských obleků.

Kvůli zápisu do slavné knihy obětovala vzduch i jídlo

Důchodkyně Kathie Jungová z Ameriky se do Guinessovy knihy rekordů dostala díky nejútlejšímu pasu na světě. Jeho obvod činil v korzetu neuvěřitelných 38,1 centimetrů, bez korzetu 55,3 centimetrů. Celý život se sice nemohla pořádně nadechnout ani najíst, ale vyplatilo se! Její snaha byla nakonec oceněna.

Pamatujete si, co je Ludolfovo číslo a jaká je jeho hodnota?

Další muž, jenž vyniká v něčem, co by vás před přečtením tohoto článku asi vůbec nenapadlo, je Lu Chao. Ten si dokázal zapamatovat nejvíce čísel za desetinnou čárkou Ludolfova čísla neboli π. V roce 2015 dokázal se zavázanými oči vyjmenovat neuvěřitelných 67 890 číslic této matematické konstanty. Jen samotné vyjmenování číslic mu trvalo asi 10 hodin, kolik času ho tedy mohlo stát si je zapamatovat?

Pan WC si nechal postavit dům ve tvaru záchodu

O neméně bizarní kousek se postaral muž zvaný Mr. Toilet, Jack Sim z Jižní Koreji, zakladatel Světové toaletní organizace toalet. Ten si nechal v roce 2007 postavit asi 40 kilometrů jižně od Soulu ve městě Suwon nejvyšší dům ve tvaru toalety! Originální budova měří 7, 5 m.

Žena z Chicaga dokáže vytřeštit oči „navrch hlavy“

Kim Gurman je žena, jejíž oči jí dokážou vylézt z důlků celých dvanáct milimetrů! Tento parádní kousek jí vynesl zápis do Guinessovy knihy rekordů v roce 2007. Kim byla dokonce zařazena i do jejich padesátého výročního seznamu nejlepších deseti „výkonů“ všech dob. A to už je co říct! Kim bydlí v Chicagu a svůj talent objevila díky nešťastnému úrazu, který se jí stal v mládí. Při sportovním zápase byla zasažena do hlavy hokejovou helmou tak, až jí oči údajně vylétly „navrch hlavy“. A od té doby je umí vytřeštit jak tenisáky na povel. Tato pětačtyřicetiletá žena ale neusíná na vavřínech a poctivě svůj um trénuje a zdokonaluje. A už jsou vidět určité výsledky! Svůj „oční talent“ posunula ještě dál. Dokáže vytřeštit oči i při zívání!

Nejdelší nehty na světě dvakrát jinak!

Další rekordmankou je Ayanna Williams z Houstonu, která se chlubí extrémně dlouhými nehty. Pěstuje si je už neuvěřitelných třiadvacet let, a ani po zápisu do Guinnessovy knihy rekordů s tím nehodlá přestat. „Jsem nadšená a poctěná, že se mi dostalo takové cti. Ani v nejdivočejších snech jsem si nemyslela, že by se mi někdy něco takového mohlo podařit," přiznala se Američanka. Ačkoliv se vám tento rekord může zdát jakkoliv bizarní, úspěch nemá Ayanna rozhodně "zadarmo". Péče o nehty a jejich údržba jí zabírá většinu času. Kompletní manikúra jí totiž zabere i celý týden. No a pak zase může začít nanovo!

Do Guinnessovy knihy rekordů se zapsal v kategorii nehty také Shridhar Chillal z Indie, který si je nechal růst od roku 1952. Tehdy mu bylo pouhých čtrnáct let! Za jeho rozhodnutím stála náhoda. Jeho učitel se rozčílil, když se mu při vyučování zlomil nehet a on byl zvědavý, jak dlouho vydrží nehty jemu. Trvalo to dlouhých šedesát šest let, než se mohl zapsat do Guinnessovy knihy rekordů. V tu chvíli jeho nejdelší nehet na palci měřil až neuvěřitelných 197,8 cm! Shridhar ale nemohl ruku běžně používat, což se projevilo na jeho zdraví. Nehty zapříčinily, že mu částečně ochrnuly nervy v celé ruce, a proto se rekordman rozhodl, že nakonec svou pýchu shodí dolů.

Další výčet nevšedních zápisů v Guinessově knize rekordů:

  • Betsy Bondová z Wiltshiru drží rekord za největší pletací jehlice, se kterými lze něco uplést. Jsou dlouhé 440 centimetrů.
  • Ash Randall nově drží rekord za nejdelší čas, po který udržel na podrážkách svých bot fotbalový míč na střeše jedoucího auta.
  • Mirko Hansen drží rekord za nejrychleji ujetých padesát metrů na kolečkových bruslích. Po rukou.
  • Rolf Buchholz drží rekord za nejvíce úprav v podobě piercingů a tetování na mužském těle. Je jich více než pět set a klidně by přidal další.
  • Ryan Luney drží i rekord za nejvíce salt dozadu za současného plivání ohně. Za minutu jich zvládl 14.
  • Sběratel FM Kahn si zápis do knihy vysloužil největší sběratelskou kolekcí s klaunskou tématikou.
  • Ali Spagnolaová dokáže ze všech žen na světě nejrychleji překonat vzdálenost 100 metrů na skákacím míči. Konkrétně ji to trvá 39,88 vteřin.

Zdroje: www.youtube.com, refresher.cz, www.youtube.com, www.mojezdravi.cz, www.onlyu.cz, www.onlymen.cz