Zážitek nabitý adrenalinem

Představte si, že jste obklopeni prodejními stánky plných exotického ovoce, zeleniny, koření, mořských plodů a různých suvenýrů, a najednou slyšíte v dálce hukot a zvonění. Vlak se blíží a během vteřiny začíná neuvěřitelné divadlo. Obchodníci rychle sbírají své zboží, stahují stánky a vytvářejí úzké průchody pro projíždějící vlak. Jakmile vlak projede, obchodníci okamžitě znovu otevřou své stánky a pokračují ve své každodenní rutině.

Historie a význam trhu Maeklong Railway

Maeklong Railway Market se nachází ve městě Samut Songkhram, které leží jen 80 kilometrů jihozápadně od Bangkoku. Tento trh má hluboké kořeny v thajské historii a slouží jako důležité místo pro místní obyvatele, kde nakupují a prodávají zemědělské produkty. Nicméně, v průběhu let se trh změnil v unikátní turistickou atrakci, která láká návštěvníky z celého světa.

Zdroj: Youtube

Bohatý sortiment místních produktů

Tržiště uprostřed železnice nefascinuje návštěvníky jen tím, jak zde musejí prodejci bleskurychle uhýbat projíždějícímu vlaku. Je také plný živých barev, vůní a exotické chuti thajské kuchyně. Na tomto tržišti najdete bohatý výběr čerstvého ovoce, zeleniny, koření a ryb. Místní obchodníci prodávají tradiční thajské pokrmy, jako jsou pad thai, sem tam (zeleninový salát s kořením), slavný thajský ledový čaj, zelené kari, mangová lepivá rýže a samozřejmě čerstvé mořské plody.

Je to také ideální místo pro nakupování suvenýrů a tradičních thajských výrobků. Najdete zde ručně vyrobené šperky, textilie, dřevěné vyřezávané výrobky, keramiku a další originální předměty, které vám budou připomínat thajské umění a řemesla.

Trh je tedy nejen turistickou atrakcí, ale také důležitou součástí místní kultury a ekonomiky. Trhovci zde mají své tradiční obchody již po několik generací.

Související články

Nezapomenutelný zážitek

Návštěva tržiště je tedy nezapomenutelným zážitkem pro všechny smysly. Budete okouzleni barvami čerstvého ovoce, vůněmi bylin a speciální atmosférou, která na trhu panuje.

Doporučujeme navštívit Maeklong Railway Market v dopoledních hodinách, kdy se tržiště naplno probouzí k životu a zažijete největší adrenalinový zážitek s projíždějícím vlakem. Nezapomeňte si přinést fotoaparát a ochutnat některé z místních specialit, které zde nabízejí ochotní obchodníci.

Zdroje: www.thestar.com, www.atlasobscura.com, www.thailandmagazine.com