Klevanský tunel lásky

Portál do světa kouzel a lásky tak nemusí být jen součástí pohádek a romantických filmů. Jeden takový je k vidění ve vesnici Klevan v Rivenské oblasti na Ukrajině. Nejedná se však o portál, nýbrž o skutečný tunel plný romantiky.

Klevanský tunel lásky je nejromantičtějším místem na Ukrajině a pravděpodobně i na celém světě.

Obloukovitý až 4 km dlouhý koridor zdobený řadami majestátních stromů je chloubou vesnice. Uprostřed tunelu se nachází železnice. Tunel lásky je nádherným místem v každém ročním období.

Na jaře a v létě je obklopený nádhernou rozkvetlou zelení, která si hraje se všechny odstíny barev. S příchodem podzimu se tunel lásky zbarvuje do zlaté, oranžové a červené.

Ani zima však v Klevanském tunelu neztrácí na kráse. Zasněžené stromy se jasně třpytí působením slunečních paprsků. Každý, kdo měl možnost v minulosti Klevanský tunel navštívit, si tak jistě přišel na své.

Světový unikát

Ukrajinský tunel lásky je místem, které je svého druhu skutečně jedinečné. Jeho obdobu nikde jinde na světě nenajdete. K jeho velkoleposti pomáhala i místní správa. Ta se pečlivě starala o to, aby každý, kdo sem zavítal, si odnesl ten nejkrásnější zážitek. Lidé zde mohli fotit klasické fotografie, byla tu však i celá řada dalších možností.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Místní správa tunelu nabízela všem návštěvníkům kostýmy k zapůjčení. Královskou rodinou počínaje, lesními vílami a legendárními postavami konče. Obzvlášť oblíbenou tématikou pak bylo focení s milostným příběhem, které zde dostalo zcela pohádkový a krásný charakter.

Klevanský tunel lásky byl ideálním místem, jak zpomalit nebo dokonce vypnout ve zrychlené moderní době a načerpat trochu potřebné energie. Zhluboka se nadechnout a nasát klid pohledem na oblohu skrz koruny stromů.

Související články

Místo bylo také oblíbenou lokací pro ty, kteří zde chtěli požádat o ruku svou drahou polovičku. Tak výjimečné místo bylo jistě zárukou kladné odpovědi.

Dnes je toto místo sice stále krásné, vzhledem k probíhající válce na Ukrajině, bohužel nepřístupnou lokalitou.

Kvetoucí železnici postavili ve 40. letech 20. století pro vojenské účely. Stromy byly její součástí od počátku jako způsob maskování. Postupem času začal na místo jezdit nákladní vlak s pracovníky z dřevozpracujícího závodu. Ti se postarali o krásnější podobu korun stromů, která byla ve stejném duchu udržovaná i následující roky.

Vesnice Klevan se nachází zhruba 350 km od Kyjeva a je chloubou Ukrajiny i celého světa.

www.atlasobscura.com, www.sokujiciplaneta.cz, www.pandotrip.com