Kmen Mentawai

Krása je v očích toho, kdo se dívá, skutečně relativním pojmem. Neexistuje žádná konkrétní definice krásy a její vnímání se liší člověk od člověka. Přesto jsou kultury, v nichž lidé pro krásu udělají takřka cokoliv.

Mezi tyto kultury patří i Mentawaici. Původní obyvatelé indonéských ostrovů Mentawai. Zde si místní ženy dlátem upravují zuby, aby vypadaly krásně. Ženy kmene Mentawai se vyznačují tím, že jsou silně spirituální. To se projevuje především na fyzickém těle v podobě tělesného umění, kterým je mimo jiné právě úprava zubů.

Mentawaiské ženy věří, že díky této podivné praktice budou krásnější. Proto si dlátem upravují zuby tak, aby byly užší a špičatější. Věří, že díky tomu vypadají přitažlivěji.

Poměrně bizarní rituál krásy má místní ženy ochránit před rozpadem manželství a případnou nevěrou.

Bolestivý rituál

Pojetí krásy tak pro mentawaiské ženy sahá daleko za hranice běžné denní rutiny západních žen.

Podle legendy se od počátku věků Mentawaiané dělili na duchy a lidi. Lidem však vždy hrozí, že se znovu připojí ke světu duchů, pokud jejich vlastní duše nebudou spokojené nebo nebudou v harmonii se svým tělem.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Mentawaiské ženy si proto zdobí svá těla různými trvalými tetováními a obrušují zuby, aby přivedly své duše ke spokojenosti a co nejvíce oddálily případnou smrt.

Zuby vyceněné do ostrých a úzkých špiček jsou bolestivým zákrokem, který podle této legendy udržuje rovnováhu mezi tělem a duší. Spousta žen však tuto cestu volí také z důvodu oficiálního postavení manžela ve vesnici. Zuby v tomto kmeni ženy reprezentují.

Ženy z kmene Mentawai pevně věří, že vyceněné a špičaté zuby je činí pro muže více přitažlivými, a většina žen z kmene si brousí a piluje zuby, aby je měla ostřejší.

Tato nesmírně bolestivá procedura se provádí za pomoci kladiva a dláta, bez použití jakýchkoli anestetik.

Související články

Protože ostré dláto způsobuje menší bolest a práce je také rychleji hotová, dláto se před zahájením zákroku nabrousí. Bolest během zákroku je cenou, kterou místní ženy zaplatí za dosažení získané krásy. Dokonce rády.

Mentawaiské ženy jsou ve svém kmeni velice ceněné a v mnoha indonéských venkovských komunitách díky tomu považovány za mimořádně krásné.

www.huffpost.com, www.odditycentral.com, www.dailymail.co.uk