Turisté oceňují možnost poznání tradičního způsobu života a nedotčené přírody zároveň. Na Savai'i, největším ze Samojských ostrovů přezdívaným The Big One, kromě místní kultury, zvyků a originální gastronomie lze i hodně vidět. A to vodopády, jeskyně, mnoho druhů exotických ptáků i léčivých rostlin.

Ostrov Upolu, kde leží hlavní město Apia, je ideálním místem pro start dobrodružství na Samoe.

Jednak se odtud lodí dostanete právě na lákavější Savai´i, ale i jinak se zde dá strávit čas. Třeba v některé z mnoha kaváren metropole, nákupem potřebného i zajímavého nebo třeba návštěvou tradičních trhů plných čerstvých produktů.

Lidé,kteří zde byli, používají v hodnocení slova jako ráj, poklad, klenot a další superlativy. Tak proč to nezkusit?

HLAVNÍ LÁKADLA

Fuipisia - Za pozornost jistě stojí také Fuipisia. Nachází se v obci Lotofaga a jde o velkolepý, 55 metrů vysoký vodopád uprostřed džungle. Slouží také jako vynikající místo pro pozorování ptáků a relaxaci na útesu.

Falealupo Canopy Walkway - Stezka či spíše lávka skrze prales je bezesporu samojskou atrakcí. Ze zeleně podél sice může jít hlava kolem, ale na své si přijdou zejména milovníci exotické flóry v čele s mohutným sekvojovcem obrovským.

To Sua Ocean Trench - Místní sebevědomě tvrdí, že jde o nejpohádkovější bazén na světě. Nebo bazén... Je to třicet metrů hluboká jáma s tropickými rostlinami, která vznikla propadem půdy. V průzračné zelenotyrkysové vodě si můžete zaplavat se spoustou barevných rybiček a krabů. Ovšem jedině poté, co dolů slezete po žebříku.