Tábor Lichnos, Řecko

Přímo na řeckém pobřeží, na písčité pláži jen několik pár metrů od moře, si můžete užít táboření v táboru Lichnos. Je obklopen 500 lety starými olivovníky, které nabízí chladnou náruč stínu. Pohodlný kemp je vhodný pro mladé, pro rodiny s dětmi a také pro domácí mazlíčky. Je zde k dispozici 150 míst pro karavany, stany a auta. Kemp je vybavený společnými toaletami, šatnami, sprchovými kouty s teplou vodou a kuchyňkou. Okolí kempu nabízí spoustu zábavy od možnosti výletů lodí a do nedalekého malebného městečka Parga. Čerstvé řecké jídlo si můžete vychutnat v hotelové taverně, která láká na kvalitní víno a místní mořské plody.

Calgary Beach Camp, Skotsko

Kempovat se dá i ve Skotsku, pozor pouze ve stanech. Karavany jsou zde zakázány. Tento tábor nabízí takzvané kempování "na divoko". Jsou zde veřejné toalety, ale žádná tekoucí voda a nedaleké bistro je otevřeno jen sezónně. Odměnou za mírné nepohodlí je ale písčitá pláž a nádherné výhledy na skotské pobřeží a pasoucí se ovce. Pokud zde přespíte více nocí, budete mít dostatek času na výlety po okolí. Navštívit můžete například trosky vesnice z 19. století.

Barafundle Bay, Wales

Zvoláním "páni!" je pravděpodobně nejlepším způsobem, jak popsat tuto pláž. Malá zátoka podložená dunami a borovicemi je přístupná jen 800 metrů chůze od nejbližšího parkoviště. Barafundle je, se svými zlatými písky a křišťálově čistou vodou, často přirovnáváno ke karibské pláži. Tato pláž nemá žádné vybavení od tekoucí vodu po toalety. Nejbližší vesnice Stackpole má však restauraci a v okolí se dá ubytovat v mnoha penzionech s vlastním stravováním.

Cape Range národní park, Austrálie

V tomto národním parku se nachází dohromady 18 kempů, které společně tvoří jeden s názvem Neds camp. Můžete zde přijet karavanem nebo si postavit stan. Jelikož se budete pohybovat v národním parku, elektrické generátory jsou povolené pouze ve 12 z osmnácti zmíněných kempů. I přesto, že zde není k dispozici pitná voda, je toto místo velice oblíbené. V mořském parku Ningaloo se můžete věnovat šnorchlování, rekreačnímu rybolovu, jízdě na kánoi nebo kajaku, a pokud budete mít štěstí, uvidíte velryby, mořské želvy nebo keporkaky.

Bays of Fire, Austrálie

Kemp určený pro milovníky netradičních výhledů se nachází na severovýchodním pobřeží kontinentu. Malebná zátoka nabízí čistou vodu, bílý písek a žulové kameny zabarvené do oranžova. Na tomto místě se nachází více kempů s plnohodnotnou nabídkou pitné vody a elektrického připojení. Místní restaurace nabízejí speciality z mořských plodů a milovníci fauny zde mohou obdivovat černé papoušky nebo lachtany.

Jezero Pangong Tso, Indie

Jezero Pangong je považováno za jedno z nejnádhernějších jezer na světě. Zároveň je to největší himalájské jezero. Leží mezi Ladakhem a Tibetem a dostanete se němu několikahodinovou jízdou. Pro plnohodnotný odpočinek a nasátí panensky čisté přírody pohledem na zpola zasněžené hory slouží hotel nebo kemp. Ti náročnější mohou využít nabídku kempů, které nabízejí teplou vodu a toalety, ostatní kempy slouží k "divokému" stanování.

Jebal Al Jais, Spojené arabské emiráty

Jebal Al Jais je nejvyšší hora Spojených arabských emirátů. Cesta k této majestátní hoře, která je známá svými přirozeně vyřezávanými kamennými stěnami a nádherným výhledem, vás nadechne. Kempy na této hoře jsou určené pro turisty i rodiny s dětmi a jsou vybavené toaletami. Počítejte s tím, že v kempech nebudete sami. Právě nenáročný výstup, služby a překrásný výhled láká spoustu lidí a místo k přespání si budete muset najít.

(Zdroj: www.musafir.com/Blog/top-7-places-to-camp-in-the-world)