Jak je tomu v roce 2021? Ač se na předních pozicích většinou objevují stejné země, jen se mezi sebou různě prohazují, zdá se, že tvrzení, že „Češky jsou jedněmi z nejkrásnějších žen planety“, se ještě nerozneslo všude, protože naše země v mediálních žebříčcích krásy nefiguruje.

I když je krása velmi relativní pojem, každoročně máme tendenci ji hodnotit, proto vznikají soutěže jako Miss Univers nebo Miss Word, které se jen trumfují v tom, která je lepší. Vyžadují velmi náročnou přípravu všech finalistek, která většinou reflektuje nejen fyzickou krásu, ale i vzdělání a další aspekty, prvoplánově se však zaměřuje na dokonalé obličeje i těla.

Krása je ksárou srdce, ale to z nás Miss Universe neudělá

Existuje několik citátů, jež spojují krásu se srdcem, které říkají, že krása spočívá v očích pozorovatelů, krása je ctnost, která spočívá v člověku, a také ve způsobu, jakým se díváme na krásu. Přes všechny tyto krásné citáty nelze odolat tomu, že vizuální krása osloví každého. Když mluvíme o kráse, nemůžeme si nechat ujít informace o krásném díle Boha Stvořitele - ženách.

Všechny ženy jsou přirozeně krásné, ale existují některé země, které jsou považovány za kolébku nejkrásnějších žen na této planetě.

Na světě žije mnoho atraktivních lidí, a naprostá většina z nich se nikdy do žádné soutěže ani nepřihlásí. Podívejme se na seznam zemí, odkud pocházejí údajně nejpůvabnější a nejpřitažlivější ženy (i muži) planety.

Venezuela

Severní pobřeží Jižní Ameriky je obýváno velmi atraktivní a přátelskou populací. Muži i ženy mají dokonalé postavy, nechybí jim ani temperament a zdá se, že jsou celkově velmi v pohodě, což se pozitivně podepisuje i na jejich vzhledu.

Francie a Itálie

Francouzské ženy jsou vyhlášené krasavice, což může mít i co do činění s Francií jako kolébkou módy a elegance. Země je rovněž proslulá svou všestrannou kulturou, sofistikovanými kuchyněmi a víny a živým smyslem pro módu. Je domovem opravdu krásných žen. Francouzky jsou uznávány pro svůj společenský rozhled, živost, přívětivé charisma a bezkonkurenční módní projev. Tyto nádherné ženy jsou nejen sofistikované, ale bývají označovány i za výrazné osobnosti.

Něco podobného platí i o Italkách, kde je zase kromě módy opěvován jejich temperament a smysl pro barvy. Italské dívky jsou také známé stejným středomořským charisma.

Švédsko, Dánsko a Norsko

Severská krása je velmi specifická a vysoké štíhlé blonďaté Švédky jsou považovány za jedny z nejkrásnějších. Nadprůměrná výška a skvělý vzhled je řadí na seznam nejkrásnějších lidí na světě. Ve Švédsku se narodili například Ingrid Bergman, Greta Garbo nebo Alicia Vikander.

Norsko, dříve země Vikingů, je rovněž obecně řazena mezi země půvabných a charismatických lidí, stejně jako další severská země, Dánsko. Vysoká životní úroveň zde rovněž „plodí“ nádherné lidi.

Řecko

Od Švédska naprosto odlišnou krásnou oplývají Řekyně. Samotné Řecko s bohatou historií je nejen kolébkou evropské civilizace, ale také rodištěm nádherných a charismatických lidí. Řecký původ mají například dnes americké celebrity (řeckého původu) Jennifer Aniston nebo Billy Zane jsou doslova třešničkou na dortu tohoto žebříčku.

Brazílie

Další jihoamerickou zemí plnou krásek, jež daly jméno mimo jiné i sexy „Brazilkám“, je právě Brazílie, jíž si většina z nás spojuje s plážemi, večírky a nejznámějším karnevalem světa. Domorodci zde umějí žít a užívat si života. Obdobné platí i o Argentinkách.

Rusko a další země bývalého východního bloku

Rusky jsou považovány za jedny z nejkrásnějších žen světa, zejména v mládí. Jsou velmi pracovité a ambiciózní a říká se o nich, že jsou nejlepšími manželkami. Jdou si za svým cílem, což velmi imponuje opačnému pohlaví. Ruská tenistka Maria Šarapovová je považovaná dokonce za jednu z nejkrásnějších žen současnosti.

Z Rusek jsou přitom považovány za nejkrásnější Ukrajinky, jež jsou označovány za dokonalou kombinaci smyslnosti a roztomilosti.

Obdobné se traduje i o Bulharkách nebo Slovenskách, zejména východních. Modré oči jsou prostě v kurzu!

Turecko

Také Turkyně patří mezi nejkrásnější ženy. Země, která se – podobně jako Řecko – těší silnému spojení s různými historickými kulturami a starověkými říšemi, přinesla opravdu fotogenické dámy neposkvrněné přírodní krásy. Ženy v Turecku jsou také známé tím, že se umějí nádherně a vznešeně nosit. Pokud máte nějaké pochybnosti, podívejte se na turecká mýdla a opery.

Indie

Indie, která je zemí rozmanitosti, má několik jedinečných vlastností a krásných atrakcí. Tmavé, silné a ohromující indické ženy jsou ve světě proslulé svou tajemně nádhernou aurou. Díky dlouhým tmavým vlasům a krásným očím jsou prostě úchvatné. Orientální indické krásky dokáží pohladit naše srdce. Jsou považovány za jednu z nejkrásnějších žen na světě.

Afghánistán

V rámci mnohdy násilné a frustrující historie Afghánistánu byly ženy v této zemi svědkyněmi velkého potlačování svobody a násilí. Přesto – nebo možná proto - se staly nejkrásnějšími ženami na světě. Existuje mnoho krásných afghánských žen, kterým byla předurčena kariéra hereček, modelek a vítězek soutěží krásy. Musely však odejít ze své země, kde kreativita krutě trestána.

Filipíny

Filipínky – obdobně jako Thajky – jsou pro některé muže milující Asiatky, nejkrásnějšími ženami světa. Mnoho z nich stanulo i na špici světových soutěží krásy.

Díky nádherným rysům a okouzlujícím obličejovým řezům jsou Filipínky považovány za nádherné, mají osobnost, díky níž je k nim každý muž přitahován. Jsou okouzlující, milují zábavu a jsou velmi atraktivní.

Zdroje:

www.wonderslist.com, www.topzine.cz, www.easemytrip.com, www.lidovky.cz, www.scoopwhoop.com,www.destinationtips.com