Japonské hotely lásky jsou takovou obdobou našich hodinových hotelů. Nepředstavujte si však pouze zaplacené prostitutky či zvrácené praktiky milenců, na něž doma čekají jejich drahé polovičky. Takový hotel často navštěvují i manželské páry, které se o sexu za jiných okolností mluvit stydí anebo mladí lidé, kteří musí kvůli nepříznivé bytové a finanční situaci žít stále u svých rodičů, a postrádají tak své soukromí.

Co je v domě, není pro mě. Kdo tuto službu vyhledává?

Hotely lásky mají v Japonsku svou tradici. Ačkoliv se jejich počet v posledních desetiletích výrazně snížil, stále se těší velké oblibě. Za pokles zřejmě může i fakt, že se výrazně změnila klientela. Muže platící za potěšení zkušeným profesionálkám vystřídaly poměrně běžné páry – kolegové z práce, nesezdané dvojice nebo manželé, kteří si jen touží zpestřit sexuální život. Co se doma nesmí, se tu totiž může hned dvakrát! Tento druh hotelu vyhledávají také lidé, jenž si chtějí bez obav ze společenské kompromitace prožít v klidu svůj románek. Někdy se tak stejně změní v pronajaté oltáře neřestí, lehce perverzních úchylek a sexuálních experimentů. V poslední době však už slouží i úplně jiným účelům.

90 % všech rezervací zařizují ženy

Japonské hotely nabízejí mnohem víc něž jen klasický diskrétní prostor pro sex a uvolnění. Jelikož podle statistiky z roku 2013 zde zařizují 90 % rezervací pokojů ženy, je tomu uzpůsobený i poskytovaný servis. Jednotlivé apartmány jsou proto specifičtěji zařízeny.

Atributy dobrého podniku: Především absolutní diskrétnost

Jelikož nechce být nikdo při tak choulostivé situaci přichycen, hotely lásky bývají komplexy několika menších propojených budov s nepřekrývajícími se fasádami, aby nebylo zřejmé, kam návštěvník zachází. Vstoupit do nich tedy lze i deseti různými dveřmi. Když se dostanete naprosto nepozorováni dovnitř a dorazíte k recepci, zůstanete nadále v anonymitě, neboť za přepážkou budou maximálně ruce recepčního, jenž vás bude kasírovat.

Ovšem technika samozřejmě pokročila a pokrok se promítl i sem. Veškerý kontakt se tedy postupně omezil na online rezervace nebo monitor u recepce, pomocí jehož si vyberete pokoj podle vlastních preferencí. Po platbě a obdržení vstupní karty vás pohybovými čidly příhodně nasvícený koridor doprovodí až ke dveřím vašeho pokoje. Cestou samozřejmě nikoho nepotkáte. Absolutní soukromí hraje hlavní roli. Ačkoliv se může ale zdát, že tu žádní zaměstnanci nejsou, opak je pravdou, jen je nikdy neuvidíte a ani oni vás. Pokud vás zaskočí hlad a vy si objednáte jídlo na pokoj, dorazí za vámi zdviží nebo posuvným boxem ve stěně, či vám ho položí za dveře.

Jak takový pokoj vypadá a co nabízí?

Hosté nevyužívají služeb hotelů lásky jen kvůli diskrétnosti. Láká je též téměř neomezená exotika, kterou apartmány, jejich kulisy, vybavení a výzdoba nabízejí. Novodobé hotely se přizpůsobují přímo požadavkům klientů, tudíž v nich lze najít dekorace všeho druhu. Ačkoliv fantazie leckdy zachází za hranu, klasikou jsou samozřejmě ilustrace ve stylu anime a hentai. Mezi běžné vybavení bezpochyby patří masážní křesla, vířivky, samoobslužný bar a vychlazené šampaňské, karaoke, závěsné houpačky nebo kříže s řetězy. To ale není vše. O absolutní komfort se postará plně vybavená koupelna, bankomat přímo na pokoji, kondomy zdarma nebo též automat na erotické pomůcky.

Lidové ceny

Zakoupené služby a velikost pokoje se samozřejmě podepíšou na výši vašeho účtu. Zásadní roli hraje, zda jste si na recepci vybrali z nabídky možnost shukuhaku, což je pobyt, anebo kyukei, tedy odpočinek. Zatímco první varianta počítá s přespáním v hotelovém režimu, kdy pokoj opouštíte následující den zhruba do 10 hodin dopoledne, při kyukei může jít pouze o hodiny. Cena za pobyt činí v přepočtu 800 až 4 800 korun, odpočinek pak vyjde na 500 až 1 500 korun.

Hotel hojně využívají také turisté

Jelikož jsou ceny vskutku příznivé, stává se, že si hotely lásky stále více volí jako variantu k hotelovému pobytu zahraniční turisté. A protože tyto hotely chtějí dál přežít, jsou opravdu flexibilní a reagují na poptávku. Nejenže se přizpůsobují cestovnímu ruchu, ale také během svátků či o pátečních nocích nabízejí často jediná volná lůžka ve městech. A za třetinovou cenu bez nutnosti rezervace. To jim navíc pomáhá legalizovat a vylepšovat jejich společenský obraz.

Zdroje: www.theguardian.com, promuze.blesk.cz, www.reflex.cz, www.idnes.cz