Vzhled je velice subjektivní věc. To, co jedněm může přijít jako vada na kráse, druzí na ženách naopak obdivují. Jelikož je v každé zemi ideál krásy jiný, je jasné, že nikdy nebudeme atraktivní pro všechny. Vždycky se ale najde někdo, jehož ideál krásy splníme. Přečtěte si, co se libí lidem napříč různými zeměmi světa.

Japonsko: Křivé zuby

Zatím co v Česku touží všichni po krásně rovném chrupu a zářivě bílém úsměvu, Japonci si přejí přesný opak! Ačkoliv to může znít jakkoliv neuvěřitelně, místní tam stojí fronty u zubaře, aby jim vytvořil křivý úsměv. Prý je to podle nich roztomilé.

Nová Guinea: Jizvy

V Nové Guinee si zas potrpí na zdobení svých těl mnoha jizvičkami. U žen jsou takové jizvy považovány za znak krásy, u mužů je to zas symbol síly a mužství. Může za to iniciační rituál, při němž jsou chlapci uvedeni do společnosti dospělých mužů.

Saúdská Arábie: Oči

Jelikož ženy v Saúdské Arábii nemohou kvůli náboženství vystavovat na odiv většinu své tváře, zakládají si na svých očích. Aby byly atraktivnější, používají různé druhy make-upu, za které jsou ochotny utrácet obrovské částky.

Indie: Hena

Indie má docela přísné standardy krásy. Ženy si zakládají na dlouhých, lesklých černých vlasy, o které se pečlivě starají. Velký úspěch mají u místních mužů také oči ve tvaru mandle, přirozené rty, tmavé obočí, husté řasy a rovný špičatý nos. Indky se také často zkrášlují symboly, které jsou malované henou.

Tádžikistán: Srostlé obočí

Další věcí, kterou bychom my asi nikdy neoznačili symbolem krásy je srostlé obočí. Zatímco v Evropě nosí ženy obočí převážně perfektně upravené a nesnesou jediný chloupek navíc, v některých oblastech Tádžikistánu je za velmi sexy považované obočí srostlé nad kořenem nosu. Místní ženy si proto často kůži mezi obočím dobarvují černou barvou. Chtějí si tak zajistit šťastný osud.

Francie: Přirozený vzhled

Francouzi vyloženě šílí po přirozeném vzhledu. Zatímco mnoho kultur volí těžké líčení, ženy ve Francii preferují elegantní a přirozený vzhled, který spočívá v minimálním až žádném líčení. Potrpí si na kvalitních krémech, aby udržely pokožku ve skvělém stavu. Některé Francouzky se dokonce vůbec neholí! Přírodní krása nade vše…

Španělsko: Dokonalost nade vše

Pokud procházíte ulicemi Madridu nebo Barcelony, je zřejmé, že krása je ústřední součástí španělské kultury. Místní ženy okouzlují muže štíhlou postavu, jemnou pletí a dokonalým oblečením. Ve Španělsku je také důležitá péče o vlasy – atraktivní ženy mají dlouhé a hedvábné vlasy. Ačkoliv Španělky nosí make-up každý den, volí velmi jemné a přirozené líčení.

Írán: Náplasti na nose

Tušili jste, že Írán je centrem plastik nosu? I přes vysoké náklady jsou muži i ženy ochotni udělat cokoli, aby tuto operaci podstoupili. Nejde však pouze o krásu, stojí za tím mnohem víc! Společenské postavení. Z tohoto důvodu chodí v ulicích spoustu lidí s náplastí na nose, aby si ostatní mysleli, že na to mají a onu operaci podstoupili.

Čína: Bělení kůže

V mnoha částech Asie je znakem krásy světlá kůže. V obchodech se proto prodávají krémy, které mají zároveň bělicí účinek. To samé platí pro pánské vody po holení. Na pláže vyrážejí Číňani s maskou na obličej, díky níž se nemohou opálit.

USA: Plastiky

Jelikož jsou Američani zavaleni reklamami známých osobností s bronzovou pletí, je pro místní ženy samozřejmostí dozlatova opálená pokožka. Vůbec nejžádanější Američanky jsou štíhlé, blonďaté a modrooké ženy. Velmi oblíbený je také make-up a plastiky, které jsou obecně v Americe dost populární. Na prvním místě je augmentace prsou a hned poté následuje liposukce.

Jižní Korea: Tvář ve tvaru srdce

Za jeden z hlavních znaků krásy je v Jižní Koreji považovaná tvář srdcového tvaru. Aby tohoto tvaru ženy dosáhly, chodí na náročné operace, které spočívají ve zlomení čelist na tři části. Prostřední část je odstraněna a dvě krajní jsou spojeny tak, aby vytvořily špičatou bradu. Potom je nutné řezat nové čelistní klouby. Po této operaci musí ženy přijímat pouze tekutou stravu, nemohou totiž kousat. Říká se dokonce, že po tomto zákroku může nová tvář bolestivě reagovat na změnu počasí.

Mauritánie: Nadváha

Pokud vás trápí nějaké to kilo navíc, libovali byste si zřejmě v Mauritánii. Tady ženy nemají šanci zaujmout muže, pokud nemají alespoň trochu tuku na břiše navíc. Aby dívky dosáhly správných rozměrů, dávají je rodiče dokonce do zvláštních farem, kde je vykrmují. Denně přijmou až 16 tisíc kalorií.

Zdroje: www.reflex.cz, eurodenik.cz, www.novinky.cz, www.lp-life.cz