Je teplá letní noc. Přes stromy na zahradě je vidět malý kus zářícího měsíce. Dialogy z filmu promítaného na prostěradlo doprovází tiché bublání vířivky. Horkou vodu doplňuje ledově vychlazené pivo. "Tohle by chtěl zažít každý", pomyslí se Asher a dál se spolubydlícími sleduje film. Zítra nemá na Univerzitě žádné přednášky, takže může relaxovat až do rána.

Podnikatelský plán a samotná realizace projektu si ale musela ještě počkat. Po ukončení studia pracoval autor projektu jako číšník a instalatér světel a topení. Pak přišel zlom a velká touha po jedinečných událostech. V té době si Asher vzpomněl na onu noc, na tu pohodu a zábavu. Psal se rok 2012 a Velká Británie, konktrétně Bristol, objevil první Hot Tub kino.

Kino nemá standartní kinosál, ale zaměřuje se na neobvyklé prostory jako jsou střechy, staré továrny nebo opuštěné vlakové stanice. Projekt se stal tak populární, že si vířivkové kino zvou firmy na firemní večírky nebo na afterparty filmových premiér. Nafukovací vířivky s logem Hot Tub s kapacitou 6 lidí slibují jedinečný zážitek. "Naši hosté obvykle dorazí s pocitem vzrušení a strachu. Je to docela zajímavý pohled vidět tolik vířivek na jednom místě. Jakmile se však ocitnou ve vaně a vypijí pár drinků, překvapení se rychle změní v potěšení." Píše autor na svých stránkách hottubcinema.com.

Vířivky, spousta lidí v plavkách, film, barevná světla, jídlo a pití – to prostě láká k párty. Aby byla zábava intenzivní, zaměstnanci kina si často oblékají kostýmy a pořádají vystoupení s tanečními a hudebními čísly inspirovaná právě promítaným filmem. Zakladatel projektu Asher Charman říká, že formát Hot Tub kina je nejvhodnější pro žánry jako je komedie nebo filmová klasika – to zajistí ještě více uvolněnou a příjemnou atmosféru.

Od prvního veřejného promítání získala společnost dalších 40 vířivek, zmodernizovala své projekční systémy a stále hledá zajímavější místa pro projekci filmů. Expandovala také do Ameriky a na největší párty místo světa – Ibizu. Pokud se někdy setkáte s Hot Tubem na své dovolené, nezapomeňte si vzít s sebou "povinnou výbavu", kterou společnost doporučuje pro užití báječné párty: Plavky, ručník, teplé přikrývky a žabky pro cestu na záchod, peníze na nápoje a jídlo a touhu po dobrodružství! Pro profesionály: Kameru (nejlépe voděodolnou), plastový sáček na mokré předměty, zábavné pokrývky hlavy, klobouky nebo paruky.

(Zdroj: www.bustle.com/articles/22128-hot-tub-cinema-is-a-movie-theater-experience-with-hot-tubs-and-its-coming-to-new)