Novinku pojmenovali FUTURELIGHT Camper podle inovativní látky Futurelight vyrobené speciální technologií, kterou autoři označují za „nejpokročilejší“ prodyšný a nepromokavý materiál na světě. Tato technologie, známá také jako elektrostatické zvlákňování, využívá elektrickou sílu ke spřádání nano-vláken. Proces vytváří v materiálu otvory o velikosti nano (10−9), což umožňuje vysokou pórovitost při zachování plné vodotěsnosti a pro optimální větrání umožňuje vzduchu procházet materiálem.

Inspirovaný koncepčním vozem BMW GINA z roku 2008 má karavan lehký vnější plášť z textilu natažený přes kopulový rám, který je ve stanech The North Face běžně používaný. Tato skořepina je namontována na pohyblivou plošinu a vytváří tak společně přívěs. Masivní kola jsou navržena tak, aby projely i extrémními sněhovými podmínkami a zajistily dostatečnou bezpečnost proti smyku. Interiér je upraven na spací prostor pro dva doplněný úložnými policemi.

"North Face s Designworks spolupracuje dlouhodobě, nyní byla šance ukázat, co vše je možné s touto novou technologií dokázat," řekl Scott Melin, generální manager The North face pro horské sporty a pokračuje: "Začali jsme od nuly s cílem úplně narušit to, co bylo do teď v nepromokavých prodyšných látkách a udržitelné výrobě možné dokázat". (Zdroj: gearjunkie.com/the-north-face-futurelight-camper-van)

Vyzkoušet si minikaravan můžete zatím jen na mezinárodních výstavách ve virtuální realitě. S pomocí virtuálních brýlí si prohlédnete interiér karavanu, uvidíte plápolající oheň nebo panorama přírody, ve které je pojízdný stan zaparkován. Proč v této podobě? Zatím není celý projekt dokončen. Tvůrci však počítají s tím, že po dokončení posunou, díky nano technologiím, životní styl zimního kempování a pobytu v přírodě dopředu.

Zdroje: www.motor1.com, www.cnet.com, www.auto.cz