Představte si den v malém hotýlku v městečku Seewalchen na břehu Attersee, kde jsou klid a přátelská atmosféra naprostou prioritou. Nevadí ani, že pokoje jsou skromnější a poslouží jen na přespání, ale co už, potřebujete je snad k něčemu více, když to hlavní je venku?

Veškerý komfort

Jednotlivá ubytovací zařízení mají své soukromé pláže s parádním přístupem do jezera, lehátky a občerstvením. Někde vám do výbavy pokoje dají tašku na pláž i s osuškami, takže se ve vteřině cítíte jako u moře. V tomto případě falešného. Atmosféru dokonale dokreslí příjemná teplota průzračné vody a doslova ráj plachetnic v dáli. Jejich hemžení lze sledovat z okolních balkonů i teras.

Sportovně laděné turisty nadchne také veslařská základna s trenažery simulujícími dřinu na vodě, vodní lyžování, potápění, koupaliště s tobogánem i možnost rybaření.

V souvislosti s rybami jistě potěší informace, že patří k vyhledávaným kulinářským lahůdkám v restauracích podél celého Attersee. Dát si čerstvě ugrilovanou pochoutku, to je prostě gastronomický zážitek za rozumnou cenu. A k rybě místní pivo nebo tolik moderní Aperol Spritz – to dodá už tak skvělé atmosféře správné kouzlo.

A co dál?

Pokud netoužíte vyrazit autem nikam jinam, ani tak nebudete zklamáni. Přímo v Seewalchenu je stylová promenáda, z níž se po mostě přes řeku Ager dá dojít až do vedlejšího Kammer-Schörflingu. Nebo by vás mohla zajímat okružní jízda lodí.

Pak už zbývá jen ozdravná procházka do přírody. Okolní lesy, louky (i šest kilometrů vzdálená) hora Buchberg poskytnou dokonalý psychický relax od každodenních starostí z domova. A i když si výlet vyžádá fyzické síly, odpolední nebo večerní koupání v Attersee bude pro každého dokonalou odměnou.¨

Jedno víme jistě, po návštěvě této části Salcburska budete přátelům vykládat, jak skvělý čas jste prožili. A že ani tolik velebené moře jste k tomu nepotřebovali.



TIPY NA VÝLET

Solné jeskyně v Hallstattu - Zhruba 50 kilometrů od Attersee jsou solné doly, a ne ledasjaké. Díky třítisícileté historii jde totiž o nejstarší na světě!

Salzburg - Město, které je od roku 1996 zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO, je rodištěm skladatele Wolfganga Amadea Mozarta a už jen to je důvodem k jeho návštěvě. Nechybí zde jeho rodný dům ani další zajímavé památky. Proč tedy nepřidat do itineráře dovolené nějakou tu kulturu?

Centrum Gustava Klimta - Pro zpestření dne jako dělané. V městečku Kammer-Schörfling je Gustav Klimt Zentrum am Attersee a Villa Paulic, kde celosvětově uznávaný malíř trávil pravidelně léto. Okolní příroda byla inspirací pro Klimtovy krajinomalby a v centru najdete multimediální výstavu, která mapuje jeho dílo i soukromý život.