Když běžně nastupuje dítě v šesti letech do první třídy, nemá vůbec tušení, jak dlouhou dobu svým studiem stráví. Pokud se postupem času rozhodne jít na vysokou školu, léta strávené ve škole se rázem blíží ke dvaceti. Geniální Laurent Simons s inteligenčním kvocientem převyšujícím 140 bodů však celý tento náročný proces zvládnul za pouhých pět let! Chlapec, který je považován za nejnadanější dítě na světě, právě dokončil bakalářské studium fyziky na Antverpské univerzitě.

Zatímco se ostatní děti v Laurentově věku učí zlomky a zaokrouhlování desetinných čísel, talentovaný Belgičan se zaobírá mechanickou a kvantovou fyzikou, v níž vidí budoucnost nejen pro sebe ale i pro celé lidstvo.

Laurent přesto zažívá podobné dětství jako ostatní děti

Laurent vypadá na první pohled jako ostatní děti jeho věku. Rád se věnuje běžným činnostem, jakými jsou hraní Minecraftu či Fortnite, sledování Netflixu nebo venčení svého pejska. Svůj život sdílí na Instagramu, kde má desítky tisíc sledujících. Jenže tím veškerá podobnost končí. Laurent zvládl získat titul za pouhý rok a půl studia, běžně se přitom studuje tři roky.

Jeho cesta za akademickým vzděláním nebyla úplně tak snadná

Na základní školu nastoupil Laurent ve věku čtyř let a již za dva roky mu paní učitelka gratulovala k úspěšnému absolvování. Poté zvládl za pouhý jeden rok vystudovat střední školu a následně nastoupil na tříletý bakalářský obor, který je na Eidhovenské technické univerzitě považován za jeden z nejtěžších. Jenže tady se jeho cesta k vysněnému titulu trochu zkomplikovala. Se školou se Laurent a jeho rodiče nakonec rozešli ve zlém a chlapec studium dokončil na Antverpské univerzitě. Nový zápis do Guinessovy knihy rekordů se tedy nekonal.

Nejmladší absolvent vysokoškolského studia na světě zůstává od roku 1994 stejný

Nejmladším držitelem bakalářského titulu v dějinách lidstva zatím zůstává Michael Kearney, který složil atestace v oboru antropologie na univerzitě v Jižní Alabamě v roce 1994 ve věku 10 let a 4 měsíců. To ale Laurentovi radost z dosaženého vzdělání vůbec nekazí. „Nestarám se o to, jestli jsem nejmladší. Pro mě je studium především o získávání znalostí a setkávání se s inspirativními lidmi. Chci se potkávat s těmi nejlepšími učiteli a zjistit, jakým způsobem uvažují,“ uvedl chlapec pro nizozemský De Telegraaf.

Momentálně hledá klíč k nesmrtelnosti

Aktuálně Laurent pokračuje v navazujícím magisterském oboru na stejné univerzitě a zároveň už pracuje na své doktorandské práci. A vzal si opravdu složitý oříšek! Téma, kterým se zabývá, není nic menšího než nesmrtelnost. „Chci vyřešit otázku lidské smrtelnosti, a to pomocí nahrazení organických částí těla částmi mechanickými,“ prozradil Simons. Klíčem k úspěchu je podle něj kvantová fyzika. Když se vyřeší způsob, jakým fungují vztahy v organismu na úrovni elementárních částic, pak je prý hádanka nesmrtelnosti vyřešena.

Zdroje: www.novinky.cz, lajk.iprima.cz, cc.cz