Zdroje: www.e15.cz, living.iprima.cz, www.stoplusjednicka.cz

Když vidíte obrázky satelitního městečka skládajícího se ze stovek identických domů, které svou architekturou mají připomínat pohádkový zámek, přijde vám, že jste zavítali do muzea hororových miniatur. Domy však mají tři podlaží, jednu kulatou věž a čtvercovou věž nad vchodem. Jsou postavené na pozemcích o rozloze 324 metrů čtverečních a celý projekt navíc zahrnuje komunitní centrum ve tvaru C, kde majitelé nemovitostí mají najít obchody, kina, konferenční sály, malé zasedací místnosti a školku. Plánovala se také výstavba fitness centra, tureckých a parních lázní, sauny a aquaparku. Celý areál by měl ještě zahrnovat basketbalové kurty, tenisové kurty a fotbalová hřiště.

Jenže přišel bankrot a z městečka je místo duchů. Prodalo se totiž pouze 587 domů za cenu kolem 9 miliónů korun. Místopředseda Sarot Group, řekl agentuře Bloomberg, že doufá, že prodej bude pokračovat. „Hodnota projektu je 200 milionů dolarů,“ řekl Yerdelen. „Potřebujeme prodat pouze 100 vil, abychom splatili náš dluh. Věřím, že tuto krizi dokážeme překonat." Také doufal, že už a konci roku 2019 se budou městečkem procházet sportovní nadšenci a údolím se bude šířit radostný křik dětí. Bohužel se tak nestalo a dnes je stav domů kritický. (www.dezeen.com, leden 2019)

Použití levných materiálů způsobilo, že domy se nyní rozpadají a jediným žijícím člověkem je hlídač, který střeží soukromí oblasti. Sociálními sítěmi se začala také šířit informace, že součástí projektu byl také turecký prezident a projekt byl pouze "pračkou špinavých peněz". Faktem ale zůstává, že domy, které měly zářit a poukazovat na bohatství svého majitele se nyní prohání pouze meluzína a jejich okolí, jež se mělo zazelenat, zdobí pouze zbytky stavebních materiálů a bodláky.