Maroon Bells, USA

V blízkosti horského městečka Aspen se nachází Maroone Bells. Jde o dva velmi podobné vrcholy (výška 4317 a 4273 metrů), které pokryté sněhem majestátně ční nad nádherně zbarvenou podzimní krajinou v jejich úpatí.

Crowfoot Mountain, Kanada

V nejstarším kanadském parku Banff National Park je k vidění příroda člověkem nepolíbená. Za zmínku stojí také jezero Bow, které je sice jedno z nejmenších, ale paprskovitý horský masiv Crowfoot Mountain odráží v celé kráse.

Snowy Range, USA

Západ Slunce dokáže úplně změnit atmosféru horských masivů. Červánky do oranžova zbarvená oblast Snowy Range spadá pod slavné americké pohoří Skalistých hor. Vše do detailu kopíruje Mirror Lake, tedy stylově Zrcadlové jezero...

Mt. Lefroy, Kanada

Další chýlící se konec dne vyjádřený červánky ozvláštňuje horu Mount Lefroy. Strmý 3423 metru vysoký kanadský vrchol zobrazuje hlavou vzhůru jezero O'Hara. Nikoho nemůže překvapit, že celá scenérie je součástí národního parku.

Annapurna, Nepál

Nepálu se přezdívá střecha světa, protože se zde nachází osm ze čtrnácti osmitisícových vrcholů. Jedním z nich je i Annapurna (8091 m). Tento slastný pohled se naskytne všem, kteří se vydají na turisty z celého světa oblíbený trek, který vede mezi dalšími Annapurnami – celkem jich je šest.

Loch Torren, Skotsko

Nejen horská jezera a skalnaté masivy dokáží vytvořit dokonalou symetrii. Jezero Loch Torren věrně zachycuje podzim na Ostrovech a vytváří úžasnou pestrobarevnou podívanou. A pozor, snímek je bez jakékoliv grafické úpravy a zachycený amatérským fotografem!

Mitre Peak, Nový Zéland

Někteří lidé tvrdí, že nejkrásnější přírodní bohatství se ukrývá na Novém Zélandu. V zemi, kde ožil Pán prstenů, se nachází Mitre Peak. Tato 1690 metrů vysoká hora je nejfotografovanějším vrcholem Jižního ostrova.