www.outlookindia.com, www.tripzilla.com, www.odditycentral.com

Ostrov Aogašima

Ostrov Aogašima tvoří sopečný kráter. Ten uvnitř skrývá další, menší sopku. Aogašima je výjimečný svou nedotčeností. Jen malá část ostrova zaznamenala cestovní ruch. Dá se říci, že turisti sem téměř nejezdí.

Aogašima tak představuje fascinující místo pro ty, kteří hledají klid v kombinaci s krásnou přírodou. Milovníci zeleně, důmyslní objevitelé a vášniví outdooristi si zde jistě přijdou na své.

Na to, aby se ostrov prošel křížem krážem plně postačí každému dva dny s jednonočním přespáním. Aogašima je však ideálním místem pro ty, jež potřebují zvolnit tempo a nalézt kýžený odpočinek.

Abyste se na Aogašimu dostali, bude zapotřebí dostat se nejprve na Hačidžodžimu. O něco větší ostrov, který je od Aogašimy vzdálený přibližně 70 km na sever. Na Hačidžodžimu se dostanete letecky nebo lodí přímo z Tokia.

Svou panenskou přírodu si ostrov Aogašima jistě drží právě díky své nelehké dostupnosti. Z ostrova Hačidžodžima jen cesta lodí trvá téměř 3 hodiny. Cestu může navíc nepříznivě ovlivnit počasí.

Stále aktivní vulkán

Ačkoliv je topografie ostrova Aogašima naprosto úchvatná, stále je třeba brát v potaz, že jde o aktivní sopku, která se kdykoliv může probudit k činnosti. K poslední velké erupci došlo v roce 1785. Po ní byla Aogašima asi 50 let neobydlená. Dnes zde žije přibližně 170 obyvatel.

Pro více informací se podívejte na toto video:

Zdroj: Youtube

Ostrov Aogašima obklopují ze všech stran srázné útesy, které se zvedají přímo z oceánu. Ty se následně svažují směrem dovnitř a vytváří dojem kruhové mísy.

Nejlepší výhled na Aogašimu získáte z letu helikoptérou. Ani příznivci pěší turistiky však nepřijdou zkrátka. Aogašima nabízí celou řadu stezek s vyhlídkami přes kráter a také na moře.

Nejkrásnější a nejlepší vyhlídkou je park Oyama. Přímo z něj je k vidění velkolepá dvojitá kaldera s horou Maruyama nacházející se v jejím středu a také nejvyšší bod ostrova zvaný Otonbu. Pokud se povede počasí, lze v dálce zahlédnout také sousední ostrov Hačidžodžima.

Související články

Ačkoliv je ostrov Aogašima součástí Tokia, ve srovnání s jasnými světly a ruchem metropole je toto místo jako z jiného světa. Život na ostrově je velmi pomalý. Lidé zde nespěchají ani se nestresují. Aogašima má jeden obchod, jednu poštu a tři bary, ve kterých každý návštěvník může ochutnat místní speciality.

Jednou z nich je například Aocha, ostrovní nápoj podobný vodce, který se vyrábí ze sladkých brambor. Ostrovní bary jsou skvělým místem, kde se můžete seznámit s místními obyvateli anebo si zazpívat karaoke.