Joule (Dallas, USA)

Dallas, vyhlášené město boháčů, nemůže zůstat pozadu. Z desátého patra hotelu Joule vyčnívá obří vana mimo fasádu. Odvážlivci tak mohou plavat v prostoru a od třicetimetrové propasti je dělí jen jediné tvrzené sklo. Strach ale mít nemusí, vždyť budova dřív sloužila jako národní banka...

Sarojin (Khao Lak, Thajsko)

Thajsko je vyhlášenou prázdninovou destinací a hotelů se zde nachází nespočet. Zajímavou oázou klidu je komplex Sarojin, který je obklopen deštným pralesem a bílými písečnými plážemi. Zdejší bazén, obdobně jako celý hotel, je vystaven v thajském stylu a láká posezením přímo na hladině.

Ubud Hanging Gardens (Bali, Indonésie)

Tento hotel obklopený zelení se skládá z osmatřiceti luxusních vil. Nejzajímavější část Ubud Hanging Gardens na věhlasném ostrově Bali reprezentuje bazén. Terasovitě poskládaná vodní plocha je totiž postavena z antracitu a díky tomuto druhu černého uhlí se údajně celý bazén na slunci třpytí.

W Retreat & Spa Maldives (Severní Ari Atol, Maledivy)

Maledivy patří mezi zájezdy „jednou za život". Na ostrově Fesdu se turisté mohou smočit v těsném sousedství s Indickým oceánem. Bazén i pokoje jsou pár metrů nad hladinou.

Cavo Tagoo (Mykonos, Řecko)

Na nepříliš známý řecký ostrůvek Mykonos (rozloha pouhých 86 km2) láká turisty především hotel Cavo Tagoo. Typicky řecké bílé zdi a jeho poloha přímo na skále na pobřeží z něj dělá kouzelné místo. Bazénky u každého apartmá jsou totiž umístěny nad srázem, je z nich překrásný výhled na vlnící se Egejské moře a třeba i na zaoceánské parníky plující kolem.

Marina Bay Sands (Singapur, Singapur)

Tento pětihvězdičkový hotel se stal symbolem Singapuru. Tvoří ho tři výškové budovy s pětapadesáti podložími a hlavně ojedinělým 146 metrů dlouhým bazénem, který na terase zvané Sky Park všechny budovy propojuje. Na střeše se dál nachází stovky palem, lehátka k odpočinku, hřiště atd. Bože, a ten výhled...

Mardan Palace Antalya (Antalya, Turecko)

Možná byste nečekali, že se do výčtu nejzajímavějších bazénů vměstná Turecko. Mardan Palace si toto postavení vydobyl jedním z největších světových bazénů. Uprostřed koupací plochy se dokonce nachází malé jezírko, ve kterém jsou k vidění desítky druhů ryb.